Compania CrowdStrike, trasă la răspundere pentru cea mai mare pana IT globală din istorie

Sursa Foto: Arhiva EVZ

Pana IT din luna iulie a dus la anulări de zboruri în toată lumea. De asemenea, criza a afectat sfera medicală, precum și pe cea economică, după ce serviciile online au fost oprite. Din acest motiv, compania de securitate cibernetică CrowdStrike a fost chemată să dea explicații în fața Camerei Reprezentanților din SUA.

O companie de securitate cibernetică, trasă la răspundere pentru pana IT globală din iulie

Pe 19 iulie 2024, pana IT a provocat blocaje în numeroase industrii din toată lumea. Primele concluzii ale specialiștilor au arătat că actualizarea platformei Falcon Sensor ar fi dus la o astfel de consecință.

Platforma este deținută de compania de securitate cibernetică CrowdStrike. Actualizarea a dus la afectarea tuturor sistemelor bazate Windows. În urma acestui incident, societatea a fost chemată să dea explicații în fața Camerei Reprezentanților din SUA.

A afectat mai multe sectoare de activitate

Platforma a fost dezvoltată pentru a proteja sistemele de atacurile cibernetice. Erorile provocate în timpul actualizării acesteia au dus la închiderea și repornirea bruscă a calculatoarelor folosite în domeniul transportului aerian, medical sau economic.

Sursa Foto: Dreamstime.com

După acest blocaj, un director executiv al companiei CrowdStrike a fost chemat să depună mărturie în fața Camerei Reprezentanţilor din SUA.

„Având în vedere impactul semnificativ pe care l-a avut actualizarea defectuoasă a software-ului CrowdStrike asupra americanilor şi asupra sectoarelor critice ale economiei – de la aviaţie la serviciile medicale – trebuie să restabilim încrederea în IT-ul care stă la baza serviciilor de care depind americanii zilnic”, a explicat un membru al comisiei de securitate.

Pana IT din iulie a stârnit nemulțumiri în rândul companiilor

Întreruperile programelor informatice au afectat inclusiv activitatea băncilor și a lanțurilor hoteliere. Conform estimărilor, pana IT a dus la perturbarea serviciilor pe 8,5 milioane de dispozitive care au la bază Microsoft Windows.

Incidentul a stârnit nemulțumire în rândul reprezentanților companiilor din aceste domenii.  Delta Air Lines a anunțat că va merge în instanță, după ce a anulat peste 7.000 de zboruri.