Comoara care a pus pe jar planeta! Sute de mii de oameni încearcă să-i descifreze mesajul

Sursa foto: Pixabay

Mirajul căutătorilor de comori nu va dispărea niciodată. Un milionar excentric a îngropat o comoară într-un loc descris printr-un mesaj misterios, care dă bătăi de cap armatei de oameni porniți pe urmele ei.

Căutătorilor de comori le-a fost lansată o provocare maximă și au șansa de a-și schimba total viața dacă vor reuși să decripteze mesajul lăsat de cel care le-a lansat această oportunitate.

8 ani de căutări în zadar

Un milionar american în vârstă de 86 de ani a ascuns în urmă cu 8 ani o comoară în munți, undeva lângă graniţa cu Canada. Nici până în ziua de azi nu a fost descoperită, deși chiar acesta a lăsat indiciile pentru cei care vor să-și schimbe radical viața.

Fostul pilot în războiul din Vietnam şi negustor de artă Forrest Fenn a îngropat comoara, despre care se spune că ar valora mai multe milioane de dolari, în zona Rocky Mountains, între Santa Fe, New Mexico şi graniţa cu Canada.

Milionarul estimează că aproximatic 350.000 oameni au plecat până acum în căutarea comorii ascunse de el. Bărbatul nu știe, însă, și dacă vreunul dintre căutători s-a apropiat măcar de locul care l-ar putea face bogat.“Nici soţia mea nu ştie unde am ascuns comoara. Dacă mor mâine, secretul merge cu mine în sicriu”, a mărturisit Forrest Fenn.

Milionarul primeşte cam 100 de mailuri pe zi cu diverse solicitări, iar uneori este obligat să sune la poliţie și asta pentru că în unele cazuri este ameninţat să spună care este locul exact în care a ascuns comoara, potrivit Antena3.

Ghici, ghicitoarea mea

Indiciile privind locul în care s-ar afla comoara ascunsă de milionarul american sunt ascunse într-un tainic mesaj în versuri: “Începe acolo unde apele s-au oprit / şi ia-o în jos prin canion / Nu departe, dar prea departe ca să mergi pe jos / Lasă în urmă casa lui Brown”, sună o parte din ghicitoare.

Și România a fost cuprinsă de febra căutătorilor de comori. Mânati de aceasta sau de pasiunea pentru istorie, tot mai multi români cutreieră pădurile cu detectoare de metal în căutare de obiecte prețioase. Unii chiar au găsit bijuterii sau tezaure dacice pe care le-au predat autorităților și au primit o recompensă frumoasă pentru ele.

Din păcate sunt și conaționali care vor doar să se îmbogățească și vând piesele găsite pe piața neagră. Este si cazul celebru al celor 11 bărbați din Hunedoara, condamnați după ani de procese pentru furtul a zeci de kilograme de aur dacic dezgropat din siturile din Sarmizegetusa Regia. Valoarea tezaurului depășește 6 milioane de euro, spun specialiștii.