Răspunsurile oferite  luni sub cupola parlamentului de mionistrul Muncii, Violeta Alexandru, şi ministrul de Externe, Bogdan Aurescu referitor la lucrătorii sezonieri i-au nemulțumit pe reprezentanții celor patru partide drept care aceștia doresc înființarea unei comisii de anchetă.

„Eu nu pot să accept şi să înţeleg cum sunt organizate 40 sau 50 de autocare care pleacă noaptea, încălcând restricţiile de circulaţie şi tot ce a însemnat restricţii în această perioadă, şi să ni se spună că au plecat pe cont propriu (..). Din punctul acesta de vedere şi din alte puncte de vedere, eu cred că sunt multe întrebări la care nu s-a răspuns şi pe cale de consecinţă eu cred că noi, ca şi comisii reunite, trebuie să formulăm o informare către Biroul permanent privind concluziile pe care le-am putut trage în urma acestor discuţii şi cred de asemenea că se impune o comisie de anchetă care să verifice exact dacă s-a încălcat sau nu s-a încălcat, să elucideze o serie întreagă de aspecte care nu au putut fi clarificate în această dezbatere”, a precizat Rotaru, preşedintele Comisiei pentru muncă şi cel care a prezidat această şedinţă.

El s-a declarat nemulţumit de răspunsurile oferite de cei doi miniştri la întrebările formulate de parlamentari.

„Cred că în urma discuţiilor care au avut loc, răspunsurile la întrebări nu au fost întotdeauna cele care să clarifice o serie întreagă de neclarităţi referitor la situaţia în care au plecat concetăţenii noştri în această perioadă în Germania, în mod deosebit, în această acţiune denumită generic ‘Sparanghelul’, pentru că nici eu nu pot să înţeleg o acţiune de o asemenea amploare, cu încălcarea prevederilor privind deplasarea, cu nerespectarea a ceea ce înseamnă distanţare, cu neasigurarea condiţiilor pentru aceşti oameni. Pentru că doamna ministru ne-a spus că au plecat pe cont propriu”, a încheiat senatorul.

Cei doi miniştri au fost audiaţi cu privire la modul în care au gestionat deplasarea unor lucrători români în străinătate, în contextul pandemiei cu noul coronavirus, informează Agerpres.