Evenimentul Zilei > Economie > Comisia Europeană susține eliminarea MCV pentru România. Anunțul făcut de Florin Cîțu
Comisia Europeană susține eliminarea MCV pentru România. Anunțul făcut de Florin Cîțu

Comisia Europeană susține eliminarea MCV pentru România. Anunțul făcut de Florin Cîțu

România are nevoie și vizează în acest an eliminarea MCV pentru atingerea obiectivului său de a intra la spațiul Schengen. Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat că Comisia Europeană susține eliminarea MCV pentru România la finalul anului.

Comisia Europeană susţine eliminarea MCV pentru România la finalul acestui an, a anunţat premierul Florin Cîţu.

”Vești bune pentru România”, a scris Florin Cîțu pe Facebook

„Vești bune pentru România! Comisia Europeană susține eliminarea MCV la finalul acestui an. Astăzi am avut o întâlnire cu doamna Věra Jourová, vicepreședinte al Comisiei Europene pentru Valori și Transparență”, a precizat Florin Cîţu într-o postare publicată pe Facebook.

Florin Cîţu a precizat că a discutat în detaliu cu Věra Jourová despre Mecanismul privind Statul de Drept și Raportul pentru România (MCV).

”Respectarea statului de drept, a democrației și a drepturilor fundamentale ale omului nu sunt negociabile”

„Guvernul României susține acest mecanism de evaluare unitară a statului de drept cu privire la toate statele membre ale UE. Respectarea statului de drept, a democrației și a drepturilor fundamentale ale omului nu sunt negociabile. Ele reprezintă fundamentul politic primar al Uniunii Europene și trebuie protejate cu îndârjire”, a adăugat şeful Executivului.

Premierul român a mai spus că Guvernul României susține eliminarea și repararea modificărilor legislative nefericite aduse legilor justiției în perioada 2017-2019.

”Împărtășesc dorința doamnei Jourova”

„Împărtășesc dorința doamnei Jourová de a finaliza în prima jumătate a acestui an angajamentele cu privire la statul de drept, pe care România le are ca stat membru al Uniunii Europene.

În acest sens, coaliția legislativă și Ministrul Justiției, în dialog continuu cu reprezentanții autorității judecătorești și ai societății civile au un obiectiv european: să livreze o legislație care să garanteze independența justiției pe termen lung și să reziste în fața presiunilor politice conjuncturale”, a spus premierul României, Florin Cîţu.

Soluționarea problemelor legate de angajamentele cu prvire la statul de drept, pe care România le are de respectat în calitate de stat membru al Uniunii Europene, sunt cele mai importante impedimente pentru obținerea dezideratului declarat al României. Țara noastră aspiră de mai mulți ani la intrarea în spațiul Schengen, calitate care ar îmbunătăți imaginea României și ar contribui enorm la o încredere mai mare a investitorilor în mediul de afaceri românesc.