Comisarul șef Constantin Ilea, adjunctul șefului IPJ Cluj, nu a vrut să facă comentarii în legătură cu scandalul în care este implicat cabinetul de avocatură al soției sale, care a cumpărat un autoturism, care era dat în urmărire de autoritățile italiene ca fiind furat. Cu toate acestea, polițistul nu a vrut să facă comentarii suplimentare.

”Nu vreau să fac alte comentarii decât cele care au fost comunicate de Poliția Cluj. Cred că aceste date sunt suficiente. Oricine poate să pățească o astfel de chestiune”, a spus comisarul Constantin Ilea.

La IPJ Cluj a fost deschis un dosar penal pentru această chestiune fără ca măcar polițiștii să ne spună pentru ce infracțiune și cine este persoana vizată în acest dosar.

Domnul comisar-şef Ilea Constantin nu conduce şi nu este proprietar al un autovehicul sustras. Acesta nu a fost depistat în trafic conducând o maşină sustrasă. Domnul comisar-şef Ilea Constantin nu are nicio calitate în vreun dosar penal. Autoturismul la care se face trimitere în diverse publicaţii se află în proprietatea unui cabinet individual de avocatură din Cluj-Napoca, fiind achiziţionat la data de 17.06.2014, în baza unui contract de vânzare-cumpărare. Cumpărătorul a depus la dosar toate documentele privind achiziţionarea acestui autovehicul şi a demonstrat că este de bună-credinţă. Implementarea autovehiculului în bazele de date de către autorităţile din Italia s-a realizat la data de 22.07.2014, dată la care autoturismul fusese deja înmatriculat de autorităţile din Bulgaria şi de două ori de către autorităţile române. Acest lucru a fost posibil întrucât acesta nu figura ca urmărit, iar posesorii aveau documentele de înmatriculare originale”, se arată în comunicatul IPJ Cluj.

Potrivit unor surse judiciare din cadrul Poliției Cluj Napoca, mașina furată din Italia, reînmatriculată în Bulgaria și apoi, reînmatriculată de două ori în România, ultima oară pe un cabinet de avocatură care aparține soției polițistului Ilea, este un BMW X1, de culoare neagră.