Mihai Goțiu, fost parlamentar USR, a refuzat numirea la Comisia Națională a României pentru UNESCO

Funcția de comisar general al Gărzii de Mediu a fost vizată de către doi colegi de partid renumiți. Mihai Goțiu, fost parlamentar USR, și Octavian Berbeceanu au candidat pentru înalta funcție de la Garda de Mediu. A adunat mai multe voturi Octavian Berbeceanu, care va fi instalat în funcție.

Octavian Berbeceanu este noul comisar general al Gărzii de Mediu

Biroul Național al Partidului USR a decis joi seară ca Octavian Berbeceanu să fie numit în funcția de comisar general al Gărzii de Mediu. Fostul parlamentar USR Mihai Goţiu a luat notă de hotărâre fără resentimente. Mihai Goțiu a candidat și el pentru post, dar nu a întrunit suficiente voturi. I s-a oferit preşedinţia Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO, dar a refuzat.

Mihai Goțiu a urat mult succes colegului său în noua funcție. El și-a justificat, de asemenea, refuzul președinției Comisiei Naționale a României pentru UNESCO într-o postare pe Facebook. Deși alegerea pare de neînțeles pentru o persoană obișnuită, Mihai Goțiu a motivat mulțumitor. De cealaltă parte, propunerea lui Dan Barna a fost mai mult decât onorantă. Lăudabil este faptul că tensiunile și ambițiile personale din USR sunt depășite.

”Eu nu am strâns suficiente voturi”, a spus Mihai Goțiu

„Biroul Naţional al USR a decis, aseară, cine va fi noul comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu. Eu nu am strâns suficiente voturi în favoarea candidaturii mele. Decizia majoritară fiindu-i favorabilă colegului Octavian Berceanu, căruia îi doresc succes şi multă baftă în îndeplinirea uriaşei responsabilităţi pe care şi-a asumat-o.

În ceea ce mă priveşte, decizia mea personală rămâne neschimbată: voi continua să mă implic şi să lupt pentru salvarea apelor şi pădurilor, pentru un aer mai curat şi, în cele din urmă, pentru un viitor sănătos, pentru noi, copiii şi nepoţii noştri. Din acest motiv, am refuzat propunerea pe care mi-a făcut-o Dan Barna cu privire la numirea mea ca preşedinte al Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO.

O funcţie care ar presupune responsabilităţi în domeniile educaţiei, culturii şi ştiinţei (îndeosebi în ceea ce priveşte biodiversitatea şi schimbările climatice), la conducerea unei instituţii care şi-a îndeplinit, până acum, într-o extrem de mică măsură, misiunea pe care o are”, a scris Mihai Goţiu, vineri, pe pagina sa oficială de Facebook.

”În același timp, însă, funcția de președinte al CNR pentru UNESCO o percep și o înțeleg ca fiind una de prestigiu și de diplomație culturală, nu una de muncă de teren”, a mai spus Mihai Goțiu

”În același timp, însă, funcția de președinte al CNR pentru UNESCO o percep și o înțeleg ca fiind una de prestigiu și de diplomație culturală, nu una de muncă de teren, de rupt bocanci prin păduri și pe vârfuri de munte, de luptat ”la baionetă” cu mafiile pădurilor, apelor, deșeurilor, balastierelor care ne otrăvesc viața, la propriu și la figurat.

Iar apoi, transpunerea tuturor acestor documentări și confruntări din teren în schimbări legislative și alte decizii politice reformatoare. Ține de necesitatea momentului și de opțiunea personală să-mi asum bătături și răni la călcâie”, a mai spus Mihai Goțiu în postare.