„Evenimentul Zilei” de astăzi ar putea fi că Sir Roger George Moore ar fi putut împlini 93 de ani. Nu a apucat, s-a săvârșit din viață în anul 2017 și cenușa lui poate că încă mai plutește deasupra principatului Monaco, unde a vrut să stea pentru eternitate.

Unul dintre actorii mei preferaţi. Are în jocul lui actoricesc o eleganţă, o detaşare şi un umor tipic englezesc, inimitabil! În noaptea asta o să revăd primele episoade din „The Saint” în care Roger Moore juca rolul lui Simon Templar. Domneşte, în acele episoade din anul 1962 acea atmosferă pe care o caut: morala şi etica mic burgheză!

Cred, am o teorie, cum că toată această situaţie inacceptabilă în care suntem, fiecare, personal, ţările, una câte una, Occidentul şi Orientul, ei bine starea greşită în care suntem se datoreşte abdicării de la morala şi etica micburgheză!

Încerc, uitându-mă la filme să-mi dau seama când s-a produs catastrofa: în timpul hippy, revoluţia sexuală, căderea Estului, globalizarea… Întotdeauna într-o boală grea, pandemică, trebuie să găseşti momentul şi pacientul zero! Cine s-a îmbolnăvit primul, şi când! Ceea ce nu s-a urmărit la virusul Wuhan, la gripa chinezească. Sau, chinezii știu, dar, după obiceiul lor, țin secret.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE