Combina frigorifica incorporabila versus Combina frigorifica stationara

Combina frigorifica incorporabila versus Combina frigorifica stationara

Combina frigorifica este unul din acela electrocasnice mari necesare in orice bucatarie moderna. Este un echipament pe care il cumparati o data la 5 ani sau la 10 ani, motiv pentru care sunteti tentat sa acordati o atentie deosebita fiabilitatii sale.

Prin urmare, cand comandati o combina frigorifica s-ar putea sa observati ca exista mai multe optiuni decat ati fi anticipat. Gratie progreselor tehnologice si noilor tendinte de design, exista mai multe modele disponibile azi pe piata, decat erau acum cativa ani. Avantaj dumneavoastra!

Exista cateva actiuni de lux pe care le puteti face pentru ca bucataria dumneavoastra sa devina intr-o clipa un spatiu fabulos, extrem de bine finisat si foarte atractiv. Unul din aceste lucruri este de a opta pentru electrocasnice incorporabile.

Stationar versus incorporabil

Ne puteți urmări și pe Google News

O combina fixa este exact ceea ce pare: Un model care sta pe cont propriu. Cel mai probabil v-ati gandit la aceasta varianta imediat ce ati luat in calcul achizitionarea unei noi combine frigorifice. Dar trebuie sa stiti ca exista si o alta optiune, cea incorporabila. De fapt exista o tendinta tot mai mare in ceea ce priveste amenajarea bucatariilor de a "asunde" electrocasnicele voluminoase ca frigiderul, cuptoare electrice (inclusiv cuptoare cu microunde), masina de spalat vase, hota, plita incorporabila, espressorul.

La nivel de baza combinele incorporabile si cele fixe pot avea caracteristici tehnice similare: compartiment garden fresh pentru legume si fructe, rafturi reglabile pe inaltime, dispenser apa, sistem neo frost/ full nofrost, usi reversibile, semnal sonor de avertizare usa deschisa, sistemul de racire etc. Diferentele notabile constau insa in design si modalitate de instalare.

Aspectul este una din cele mai impresionante imbunatatiri din industria frigiderelor si combinelor, iar azi foarte multe persoane aleg sa profite de avantajele oferite de modelele moderne si inovatoare - de exemplu combina frigorifica incorporabila. Pentru a va ajuta sa faceti cea mai buna alegere, enumeram mai jos avantajele si dezavantajele unei combine incorporabile.

Combina frigorifica incorporabila - avantaje

1. Aparat frigorific incorporabil: Mai mult spatiu in bucatarie.

O combina frigorifica incorporabila face parte din tendintele actuale de a crea mai mult spatiu in bucatariile contemporane. Instalarea unui frigider modern, cu o inaltime mica, va ajuta sa castigati un plus de spatiu. De aceea spunem ca aceste electrocasnice mari sunt solutia ideala pentru cei care doresc sa economiseasca spatiu. Amplasarea combinei intr-un dulap de bucatarie elibereaza spatiu pretios, numai bun pentru un blat mai mare.

Combina frigorifica incorporabila Liebherr ICBP 3266, volum net total 261 L,  Clasa de eficienta energetica A+++ (Alb)

 

2. Aspect ingrijit si elegant.

Majoritatea combinelor frigorifice moderne sunt construite din otel inoxidabil sau din aluminiu, ceea ce le face sa fie mult mai rezistente in timp, oferind aceleasi avantaje ca si modelele stationare. Combinele frigorifice incorporabile sunt concepute sa vina in completarea echipamentelor moderne de bucatarie. Puteti alege dintr-o gama variata de materiale, texturi, culori si modele.

3. Ecologice.

Toate combinele frigorifice sunt certificate din punct de vedere energetic pentru ca au fost fabricate dupa anul 2002. In ceea ce priveste electrocasnicele ce economisesc energie, instalarea unei combine frigorifice contribuie la ecologizarea si economisirea rezurselor naturale, precum si la reducerea cheltuielilor cu energia electrica.

 

4. Flux de trafic mai bun.

Chiar daca sunt asezate intr-un colt al bucatariei, combinele frigorifice pot fi destul de deranjante din cauza marimii voluminoase. Lucrul acesta este mai resimtit daca spatiul din bucatarie este limitat. In timp ce combinele frigorifice standard sunt in general lipite de perete, facand dificila trecerea in jurul lor, montarea unei combine frigorifice incorporabile are ca rol sporirea fluxului de trafic in zona bucatariei. Prin urmare, invitatii pot fi poftiti in bucatarie fara teama ca spatiul sa devina prea aglomerat.

5. Un aspect la frumos

Combinele frigorifice optimizeaza spatiul din bucatarie, contribuind la obtinerea unui aspect mai unitar. Un frigider incorporabil sau o combina incorporabila nu iese in exterior, ci se portiveste perfect in dulapul pentru care a fost prevazuta. Drept urmare, bucataria are un aspect mai curat si mai elegant.

6. Usor de adaptat.

Cu toate ca sunt ascunse intr-un blat de bucatarie, combinele frigorifice functioneaza la fel de bine ca modelele standard. Adancimea unei combine incorporabile poate varia deoarece aceste modele sunt proiectate structural pentru a se potrivi anumitor masuri. Prin urmare sunt usor de montat in multe tipuri de spatii.

 

Combina frigorifica incorporabila - dezavantaje

Ca orice electrocasnic, combina frigorifica incorporabila are si cateva dezavantaje. Iata care sunt acestea:

- Compartimente mai mici.

Desi acest tip de combina frigorifica permite un acces mai facil comparativ cu modelele standard, sertarele sunt putin mai scurte, ceea ce poate face o diferenta semnificativa daca trebuie sa puneti la rece alimente sau recipiente mai lungi (de exemplu telina sau caserole voluminoase din plastic).

- Spatiu mai mic in congelator.

Un alt dezavantaj al combinelor frigorifice incorporabile poate fi spatiul mai mic destinat congelatorului (comparativ cu un model stationar). Asteptati-va la o capacitate mai mica a congelatorului indiferent daca vorbim de modelele cu spatiu de congelare amplasat superior sau inferior.

- Pret de achizitie mai mare.

In functie de caracteristici si design, combinele frigorifice pot fi mai scumpe comparativ cu modelele stationare. In plus, instalarea unor modele premium ar putea necesita modificari serioase a blatului de bucatarie.

Combina frigorifica ARCTIC AK54270S+, 262l, Clasa A+ (Argintiu), compartiment garden fresh