Colonelul STS, despre arderea probelor Poliției şi ANAF-ului: Dacă a fost accidental eu sunt călugăriță blondă virgină

Colonelul STS, despre arderea probelor Poliției şi ANAF-ului: Dacă a fost accidental eu sunt călugăriță blondă virgină Daniela Tobă. Sursa foto: Facebook

Mai multe bunuri confiscate de Poliția Română în anchetele penale au ars în urma unui incendiu care a cuprins luni seară o clădire cu cinci etaje în Sectorul 6. În imobilul afectat de flăcări se afla și camera cu corpuri delicte adunate de Poliţia Capitalei

Poliția spune că locația în care s-a produs incendiul are asigurată paza umană la intrarea în curte, precum si puncte fixe. Iar unul dintre punctele fixe fiind amplasat chiar lângă depozit. Depozitul afectat are o suprafață de aproximativ 3.000 de metri pătrați. Iar pentru stingerea focului pompierii au intervenit cu cel puțin zece autospeciale. Operațiunea a fost îngreunată de lipsa hidranților. Cauza incendiului nu a fost stabilită de anchetatori. De asemenea, se fac cercetări pentru distrugere din culpă.

Colonelul STS nu crede că a fost accidental

Daniela Tobă, fost purtător de cuvânt al STS, nu crede că acest incendiu a fost accidental. Mai mult, i se pare interesant faptul că depozitul a ars peste 20 de ore, şi însăşi poliţia nu a fost capabilă să-şi stingă incendiul.

„Dacă incendiul de la depozitul cu corpuri delicte al poliţiei şi ANAF-ului e accidental, eu sunt călugăriţă blondă virgină. Interesant e altceva: depozitul arde de peste 20 de ore. Dacă însăşi poliţia nu e capabilă să-şi stingă incendiul, colegă de minister cu IGSU, atunci ce să mai pretindem de la stingerea unui incendiu la o casă a unui cetăţean oarecare”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fosta purtătoare de cuvânt STS mai spune că i se pare ciudat faptul că într-un incendiu vin căcălău autospeciale cu apă şi spumă. Şi dă câteva exemple în acest sens.

Incendiul de la depozitul de probe al Poliției Capitalei, pus intenționat? Ce piste au anchetatorii

Sursa foto: Arhiva EVZ

„Şi mai merită făcută o observație: mereu ni se spune că la faţa locului într-un incendiu vin căcălău autospeciale cu apă şi spumă. Aţi văzut careva vreun incendiu stins cu spumă? Toate, ca şi acum, la depozitul în cauză, sunt stinse cu apă. Apă care provoacă daune uriaşe întregii clădiri, desi focul afectează, să zicem, doar o mică porţiune. Cum a fost, de exemplu, în cazul recent al acelei clădiri în care ardea mansarda, pompierii aruncau doua jeturi de apă de sus, aşa încât vă daţi seama ce a fost la etajele neafectate de foc cu atâta apăraie – pereţi, mobilă, electronice şi electrocasnice, reţea electrică etc”.

De ce nu folosesc pompierii spumogen sau bile extinctoare

Colonelul STS în rezervă critică modul de lucru al pompierilor spunând că pentru aşa ceva nu sunt bani. Dar pentru achiziţii de milioane şi miliarde de euro, gen avioane, nave, elicoptere, sunt.

„Şi vă spun şi de ce pompierii noştri nu folosesc spumogen sau bile extinctoare care sunt super eficiente: păi, fiindcă pentru aşa ceva nu sunt bani. Banii trebuie să se ducă pe achiziţii de milioane şi miliarde de euro, gen avioane, nave, elicoptere, autospeciale prea speciale, ca d-aia rămân nefolosite, buldozere şi tot e vă mai trece prin cap de la DeltaMed şi de la americani...”, a scris pe Facebook colonelul STS în rezervă Daniela Tobă, fost purtător de cuvânt al STS.