Colegii sindicalişti, despre Petcu: "Dacă era altcineva mai mic, parcă nu era chiar aşa..."

Colegii sindicalişti, despre Petcu: "Dacă era altcineva mai mic, parcă nu era chiar aşa..."

Ieri, imediat după reţinerea lui Marius Petcu, colegii săi din conducerea CNSLR - Frăţia (una dintre cele mai importante confederaţii sindicale din România) se precipitau să schimbe statutul organizaţiei, astfel încât atribuirea contractelor comerciale să nu mai fie decisă doar de membrii Consiliului de Administraţie (CA) al firmei sindicatelor.

Asta pentru că - potrivit procurorilor anticorupţie - chiar acest statut l-ar fi ajutat pe Petcu, membru în CA al Sind România SA, să poată cere şpagă pentru refacerea complexului sindical de la Snagov.

"Deciziile privind contractele comerciale vor trebui luate împreună cu Comitetul şi cu Biroul Executiv, pentru că şi noi facem parte din organizaţie. În prezent, deciziile sunt luate de Consiliul de Administraţie al societăţii înfiinţate de sindicat. Vom propune această modificare", a explicat Florin Dobrescu, vicepreşedinte al CNSLR-Frăţia şi reprezentant al Federaţiei Naţionale Drum de Fier în confederaţie.

Cât despre reţinerea lui Marius Petcu, aceasta nu le-ar fi "căzut bine" sindicaliştilor din CNSLR. "E şeful instituţiei, dacă era altcineva mai mic, parcă nu era chiar aşa...", a argumentat Dobrescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Nu ştiu ce s-a întâmplat pe câmp, acolo, la Snagov (Marius Petcu a fost prins în flagrant în apropierea complexului sindical, aflat în construcţie - n.r.). Ştiu ce am auzit şi eu la televizor. Ce pot să spun? Este regretabil ce s-a întâmplat, dar ar trebui aşteptată totuşi decizia organelor competente. Referitor la imaginea confederaţiei, aceasta nu este oglindită de o persoană, ci de toţi cei care fac parte din ea", a susţinut, la rândul lui Ion Stan, şi el vicepreşedinte al CNSLR.

Marica: "Dacă l-au prins pe Petcu la furat, e o prostie din partea lui"

Eugen Luha, preşedinte al Federaţiei Sindicale Naţionale GAZ România şi vicepreşedinte CNSLR, este unul dintre puţinii care au admis că imaginea confederaţiei are de suferit de pe urma scandalului de corupţie: "Imaginea confederaţiei va fi afectată dacă se va dovedi că este adevărat. Totuşi, organizaţia este alcătuită din mulţi oameni care o reprezintă. Dar asta nu înseamnă că nu suntem solidari cu colegul nostru".

Singura poziţie tranşantă a venit însă din partea lui Vasile Marica, preşedintele Sed Lex, intrat, e drept, şi el în vizorul DNA: "Dacă l-au prins pe Petcu la furat, e o prostie din partea lui".