Codul Rutier a fost actualizat cu un nou indicator rutier, însă puțini șoferi știu semnificația acestuia și modul în care ar trebui să acționeze atunci când îl întâlnesc în trafic.
Semnul de circulație a atras rapid atenția tocmai pentru că e asemănător cu cel care avertizează despre prezența unei zone radioactive. Acest indicator e comun pe șoselele din Europa, dar pentru unii șoferi a fost o noutate să-l întâlnească pe autostrada A9 din Germania, între Munchen și Ingolstadt.
Codul Rutier. Semnul de circulație care i-a pus în dificultate pe șoferi
Astfel că, în mediul online, șoferii care au văzut noul indicator rutier au început să pună întrebări cu privire la semnificația acestuia, fiindu-le teamă să nu atragă sancțiuni dacă nu îl respectă.
După cum arată Codul Rutier, semnul de circulație se aplică doar mașinilor autonome, care se conduc singure, fără șofer.
În această situație, un asemenea indicator rutier ajută vehiculele autonome să-și determine mai precis poziția, iar acest semn este crucial pentru circulația eficientă a mașinilor.
Aceste indicatoare au fost instalate pe șoselele din Germania, ca parte a unui proiect pilot lansat de Ministerul Federal al Transporturilor și Infrastructurii Digitale, potrivit Cancan.
Ce alte indicatoare le ridică probleme conducătorilor auto
Codul Rutier este în continuă actualizare, de aceea șoferii trebuie să se informeze constant pentru a rămâne la curent cu toate schimbările.
Un alt semn rutier care pune în dificultate mulți șoferi este cel ce indică „Drum îngustat pe ambele părți”. Acesta este plasat la o distanță de 100 – 200 de metri înainte de zona unde drumul se îngustează pe ambele părți cu cel puțin jumătate de metru.
După cum se arată în Codul Rutier, acest indicator avertizează șoferii să reducă viteza în mod preventiv, interzicând oprirea, staționarea, mersul înapoi și întoarcerea. Singura manevră permisă este depășirea.