Codul Penal. Ordin de restricţie faţă de vecinii agresivi. Sancțiunile sunt uriașe
- Alexandru Sălăvăstru
- 29 mai 2024, 07:28
Alfred Simonis, preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, anunţă un nou amendament la Codul Penal. Sunt vizate clanurile din Timişoara şi din ţară care îşi terorizează vecinii, astfel încât să îi oblige să vândă la preţuri derizorii imobilele personale.
Codul Penal. Ordin de restricţie faţă de vecinii agresivi şi incriminarea faptei de terorizare
Alfred Simonis a anunţat o modificare în Codul Penal. Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor a precizat în Parlament că la el la Timişoara există anumite clanuri care au pus presiune şi au constrâns locuitorii anumitor imobile să îşi vândă apartamentele:
„Am identificat acest mecanism prin care practic se poate institui un ordin de restricţie, de protecţie, faţă de vecinii agresivi.
Se poate începe urmărirea penală şi se incriminează penal această faptă de terorizare. Ani la rând, clanuri din Timişoara şi din toată ţara şi-au terorizat vecinii prin tot felul de mecanisme de constrângere, să îi oblige să vândă la preţuri derizorii imobilele pe care le aveau”, a explicat Alfred Simonis.
„Se incriminează penal agresiunea permanentă pe care până astăzi nu o puteai identifica”
Alfred Simonis a dat exemplu de astfel de manifestări de teroare. Printre acestea se numără „muzică dată tare, inundaţii provocate pentru a-i constrânge să vândă și alte amenințări”:
„Această lege va institui un fel de restricţie faţă de aceştia.
Va obliga legiuitorul să sancţioneze dur aceste practici, astfel încât cetăţenii să fie protejaţi”, a completat Simonis.
Alfred Simonis a anunțat și noi modificări legislative privind interzicerea păcănelelor
Alfred Simonis a anunțat că se pregăteşte o nouă modificare legislativă cu privire la interzicerea păcănelelor. Se dorește introducerea pedepsei penale pentru eliberarea de adeverinţe false care atestă numărul de locuitori dintr-o localitate. De asemenea, se introduce pedeapsa penală şi pentru operatorii care desfăşoară activitatea în continuare, fără adeverinţă, potrivit AGERPRES.
„Este o luptă foarte grea cu industria jocuri noroc, industrie foarte bogată în România şi că, probabil, va fi nevoie să modificăm în acte normative ulterioare eventuale vulnerabilităţi.
Iată că în România astăzi, deşi este interzisă activitatea în localităţile sub 15000 de locuitori, există câteva, puţine adevărat, localităţi în care primarii eliberează adeverinţe că au peste 15.000 de locuitori, deşi nu au şi există anumiţi operatori care păstrează deschis chiar şi fără această adeverinţă”, a afirmat Simonis, la Parlament.