Codrin Ștefănescu atac în rafale la adresa Comisiei Europene: „Mă bat pentru toţi românii pentru că această coaliţie toxică vrea să distrugă țara”. Video
- Ionel Sclavone
- 13 octombrie 2022, 09:50
Politicianul Codrin Ștefănescu, secretarul general al APP, acuză intențiile oficialilor de la Bruxelles de a impune prin lege, cenzura presei. În realitate este vorba despre o reglementare inițiată de Comisia Europeană, în 16 septembrie care își propune să protejeze jurnaliștii din statele europene de atacurile la care sunt supuși. Organizația Reporteri fără Frontiere a apreciat inițiativa precizând că textul reia o serie de recomandări ale asociației, dar că mai poate fi ameliorat.
Comisia Europeană a propus un set de norme menite să asigure protecția pluralismului și independenței mass-media care activează pe teritoriul Uniunii Europene. Documentul a fost aprobat de Bruxelles încă de pe 16 septembrie, iar inițiativa a fost apreciată de organizația Reporteri fără Frontiere.
Între altele, conform Comisiei Europene, noile reglementări vor impune statelor membre să respecte libertatea editorială efectivă și să asigure o mai bună protecție surselor jurnalistice. De asemenea, viitorul act normativ mai prevede includerea unor garanții solide împotriva utilizării programelor spion (spyware) împotriva mass-mediei, a jurnaliștilor și a familiilor acestora.
Deși este apreciat de Organizația Reporteri fără Frontiere, proiectul de reglementare nu este pe placul secretarului general al APP, Codrin Ștefănescu. În interpretarea sa, reglementarea „va pune pumnul în gură presei libere din România”.
„Dacă până acum exista un punct de vedere contrar guvernării, această recomandare venită de la Bruxelles, cum că toată presa să aibă un singur punct de vedere, unul oficial. Toată presa va primi prin lege să se conformeze acestor măsuri, prerogative. Când presa este alături de români, se întâmplă lucruri foarte ciudate. În caz că va exista această lege a presei, vom intenta proces naţional, internaţional. Noi am anunţat ieri, public, că dacă fac şi legea presei, prin care pun botniţă tuturor ziariştilor din ţară, vom face plângere penală”, a spus Codrin Ștefănescu.
APP se laudă cu un număr mare de membri
Potrivit spuselor sale, românii dau năvală la APP și se înscriu pe motiv că nimeni altcineva nu îi susține. Codrin Ștefănescu susține că partidul său este susținut de „cei curajoşi şi mass-media, care mereu e hărțuită, şantajată şi ameninţată în fiecare zi”.
„Totul este străin în România. Furnizor străin la gaze, la apă. Şi cu toate acestea, voi nu faceţi nimic? Acceptaţi ca nişte papagali ca aceştia să vă atace jurnaliştii curajoşi? Păi e clar că vă meritaţi soarta. Ca să ieşi în stradă şi să însemne ceva, trebuie să fii un milion şi 5oo de mii. Ca să înţeleagă ceva şi ăştia din coaliţia asta toxică”, a spus Codrin Ștefănescu .
El și-a continuat declarațiile pe același ton acuzând românii că nu fac nimic pentru binele lor și că așteaptă să vină alții să lupte pentru ei
„Nu ştiu când se vor mai trezi românii. Ceea ce fac ei, faptul că se vând foarte ieftin. Coaliţia de la Bruxelles pe asta se bazează, că românii se vând foarte ieftin. Şi asta până când o să se trezească la iarnă că au şi ei de plată zeci de mii de lei. Acum mă bat pentru toţi românii pentru că această coaliţie toxică vrea să distrugă toată ţara.
Legea lui Predoiu este mai importantă decât legile româneşti. Băi, băieţi plătiţi de gruparea asta sorocistă, o să mâncaţi gândaci că v-aţi trădat ţara! Eu nu mă lupt pentru globalişti, sorocisti, USR-iști. Nici în viitor nu o să lupt pentru voi! Noi ce facem acum o facem pentru că vin lângă noi români de calitate. Ei nu sunt conştienţi că aceasta coaliţie ne aduce în pragul în care, în 2-3 ani de zile vom fi cu toţii sclavii celor de la Bruxelles”, a mai tunat Codrin Ștefănescu.
Codrin Ștefănescu plânge de grija românilor
El mai spune că toți miniștrii sunt puși cu acordul Comisiei Europene și că nimeni nu este interesat, în afară de APP, bineînțeles, de soarta românilor.
„Eu ceea ce fac cu colegii mei, o fac pentru românii care ne scriu în fiecare zi, ajunşi la limita răbdării. Toţi ăştia de aici sunt puși miniştri cu acord internaţional de la Bruxelles şi îi doare fix în cot de voi. Ăia sunt bogaţi şi au vile şi averi prin străinătate, au curentul lor. Nu îi interesează faptul că vă obligă pe voi să faceţi foamea, nu îi interesează. Şi voi, care ne înjuraţi, sunteţi sclavii lor. Sunteţi sclavii sclavilor!”, a mai spus Codrin Ștefănescu.
De la insultele aduse celor care nu sunt de acord cu poziția sa, politicianul a sărit la suveraniștii care au câștigat alegerile în Europa.
„Astăzi toată România şi-a dat seama că este insuportabil unde s-a ajuns, că nimeni nu mai recunoaşte cum arată acum România. Sunt revoluţii în toată Europa. Suveranistii au câştigat în Franţa, Italia, Ungaria, Serbia, Polonia, etc. Numai la noi nu se vrea. Pe Facebook în schimb stăm bine. Tot ceea ce se întâmplă, şi va fi din ce în ce mai rău, şi e pe merit. Ne merităm soarta. Noi nu suntem curajoşi, sunt sute de revoluţionari de catifea, ce stau pe fotoliu. Voi ce faceţi? Noi facem. Dar voi?
Dacă se îmbolnăvesc părinţii noştri, cu pensia lor amărâtă, nu avem cu ce să îi ajutăm. Oamenii sunt disperaţi! Cum să mergi la piaţa cu familia şi să nu ai bani să cumperi mâncare măcar pentru un singur om. Nu ne înjuraţi pe noi, că asta aţi votat! Noi suntem luptători de guerilla acum! Atacăm şi stopăm în fiecare zi, dar ei noaptea născocesc alte ordonanţe”, a concluzionat Codrin Ștefănescu pentru BZI.
România, beneficiar net al fondurilor europene
Deși Codrin Ștefănescu susține că românii sunt sclavii Bruxelles-ului, datele Ministerului Finanțelor indică altceva. Până în prezent, de la aderarea la UE, în 2007, România a înregistrat un beneficiu net considerabil, în raport cu Uniunea Europeană (UE). Țara noastră a atras fonduri nerambursabile în valoare de 75,71 miliarde de euro și a contribuit, în acest interval de timp, la bugetul blocului comunitar cu 25,58 miliarde euro.
Fondurile nerambursabile sunt o sursă importantă de bani pentru dezvoltare, inclusiv pentru proiecte de infrastructură mari, precum autostrăzile sau refacerea căilor ferate.
Pentru calendarul financiar multiannual (CFM) 2007 – 2013, România a atras fonduri nerambursabile de 36,68 miliarde euro. Iar pentru CFM 2014 – 2020 suma atrasă a fost de 36,82 miliarde de euro. Din actualul CFM, 2021 – 2027, au fost accesate 225,21 milioane euro.
Drept urmare, dincolo de ceea ce spune Codrin Ștefănescu, se poate spune că România este un beneficiar net al bugetului UE.