Evenimentul Zilei > Politica > Codrin Ștefănescu, acuzații GRAVE la adresa lui Tudorel Toader: „E o rușine la limita penibilului”
Codrin Ștefănescu, acuzații GRAVE la adresa lui Tudorel Toader: „E o rușine la limita penibilului”

Codrin Ștefănescu, acuzații GRAVE la adresa lui Tudorel Toader: „E o rușine la limita penibilului”

Codrin Ştefănescu, secretarul general adjunct al PSD l-a desfiinţat în direct la TV pe Tudorel Toader, după decizia ministrului Justiţiei de a nu propune demiterea lui Augustin Lazăr şi a Laurei Codruţa Kovesi.

"Părerea mea e că este o ruşine ce s-a întâmplat astăzi. Sunt dezamăgit total. Nu este vina noastră. E opinia ministrului Justiţiei. E o coincidenţă. Nu a avut nicio presiune. Astea sunt prostii. Am dat dovadă că suntem curajoşi şi că nu e vorba de vreo implicare externă. E o decizie luată de ministerul Justiţiei după o foarte multă gargară. S-a râs şi el cu presa. Nu a spus nimic concret. De aia am primit voturi ca să facem Guvern. Să mergem cu programul până la capăt. Ne-au chemat miniştri ilegal şi ilegitim. E incredibil. Să îl aud pe ministru venind cu un bla bla ieftin. 

E posibil ca mâine un procuror ca Negulescu să îl ia din trafic pe Toader şi să îi dea şi 24 de ore de arest. Nu înţelege nimic. A avut cea mai groaznică zi din viaţa lui. Va rămâne doar cu această conferinţă la limita penibilului. Îl rog pe domnul Pleşoianu şi pe alţi colegi să nu facă gesturi disperate cu demisii. ",spus Ştefănescu la România TV. 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a susţinut o conferinţă de presă în care a prezentat concluziile pe care le-a luat cu privire la şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi şi la Procurorul General, Augustin Lazăr. Raportul este alcătuit din 19 pagini, în care se arată motivele pentru care Kovesi şi Lazăr nu au fost revocaţi. Toader trebuia să facă publice luni rezultatele evaluării în cazul Procurorului General şi a procurorului-şef al DNA, dar a anunțat că le va împărtăși opiniei publice miercuri. Ministrul Justiției a explicat această amânare prin prisma faptului că luni a avut o întâlnire cu ambasadorul SUA la Bucureşti.