Evenimentul Zilei > International > CODOȘUL „Dodo Saramură”, VEDETA procesului fostului șef al FMI
CODOȘUL „Dodo Saramură”, VEDETA procesului fostului șef al FMI

CODOȘUL „Dodo Saramură”, VEDETA procesului fostului șef al FMI

Luni la prânz, la tribunalul corecțional din Lille, a început procesul în care Dominique Strauss Kahn este acuzat de proxenetism în formă agravată, pentru orgiile de la Hotelul Carlton. Alături de el, în sală, a luat loc un personaj pitoresc: proxenetul „Dodo Saramură”.

Cu puțin timp înainte de începerea procesului, Dominique Alderweireld, alias „Dodo Saramură”, patron a mai multe case de toleranță din Belgia, a încercat să pară comic în cadrul unui interviu pentru televiziunea BFMTV.

Întrebat asupra rolului pe care l-a avut în tot scandalul, Dodo a repetat că fetele lui „sunt libere să facă tot ce vor ele”.

„Nu văd de ce pot să fiu acuzat. Fetele sunt independente (…) S-au dus singure în Franța, fără să le spun eu, sau mai curând cu consimțământul meu tacit, cum spune una din ele. Influența mea asupra comportamentului lor este egală cu zero.”

Întrebat asupra faptului că unele participante la orgiile de la Hotelul Carlton din Lille au declarat în timpul anchetei că acestea erau „carnagiu”, „abator” și „pură consumație sexuală”, Dodo s-a enervat:

„Veniți la stabilimentele mele. Dacă a avea cinci sau șase clienți pe zi este abator, mă rog, dar nu cred că e cazul.”

Într-un interviu pentru La Voix du Nord, Dodo Saramură a mers și mai departe cu provocările:

„Mă tem ca DSK să nu-mi șifoneze reputația!”

Proxenetul belgian nu crede în teoria complotului politic menit să distrugă cariera politică a lui DSK, cu care neagă orice legătură:

„Dodo era cel care trebuia doborât, eu eram ținta!”

Apoi a adăugat:

„Oamenii care iubesc sexul, partidele fine, le-au recrutat pe fetele care sunt independente în afara orelor de program. Fetele au mers acolo neforțate (…) Rolul meu este minor, ca orie patron de bordel din Belgia.”