COD PORTOCALIU DE CANICULĂ în 9 judeţe. Temperaturile ajung la 39 de grade Celsius

COD PORTOCALIU DE CANICULĂ în 9 judeţe. Temperaturile ajung la 39 de grade Celsius

Meteorologii au anunţat că Banatul, Crişana, precum şi vestul Olteniei şi al Transilvaniei se află sub avertizare de cod portocaliu de caniculă. Avertizarea este valabilă până vineri.

UPDATE 2: Măsuri speciale pentru zilele toride Ministru Sănătăţii Vasile Cepoi cere din nou instalarea măsurilor speciale pentru zilele caniculare. El a cerut  serviciilor de ambulanţă pregătirea personalului dar şi suplimentarea echipajelor, acolo unde numărul solicitărilor este în creştere.  "Direcţiile de sănătate publică trebuie să colaboreze cu autorităţile locale pentru amenajarea punctelor de asistenţă a populaţiei în caz de nevoie. Principalul obiectiv rămâne amplasarea punctelor în care să se distribuie apă potabilă populaţiei", a spus Vasile Cepoi care a subliniat că punctele de prim-ajutor vor fi dotate cu  aer condiţionat. "De asemenea, direcţiile de sănătate publică trebuie să verifice condiţiile de asigurare a asistenţei medicale în unitatile sanitare - asigurarea stocurilor de medicamente de urgenţă, în special a medicamentelor pentru patologiile agravate de caniculă, precum şi  funcţionalitatea generatoarelor de rezervă, asigurarea  rezervelor de apă proprii ale unităţilor sanitare", a mai spus ministrul.

UPDATE 1: Judeţele aflate sub avertizare de cod portocaliu de caniculă sunt: Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş, Alba, Hunedoara, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj.

Meterologii au prelungit atenţionarea cu cod galben pentru celelalte regiuni ale ţării. UPDATE: Avertizarea este valabilă de astăzi, de la ora 10.00, şi se menţine până vineri, 6 iulie. În nouă judeţe din vestul ţării maximele vor ajunge la 39 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi pe arii relativ extinse în zonele de câmpie şi de deal. În restul zonelor, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 29 şi 37 de grade Celsius, iar minimele între 14 şi 24 de grade C. Cerul va fi variabil la munte şi mai mult senin în restul teritoriului.

Ne puteți urmări și pe Google News

În Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali vor fi condiţii de averse însoţite de descărcări electrice.

În Capitală, vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiaza. Temperaturile se vor situa între 17 şi 34 de grade C. CITIŢI ŞI:

  • Gadgeturi care te răcoresc la birou
  • Cum alegi cea mai bună loţiune de plajă
  • Ce nu se mănâncă atunci când e caniculă
  • ATENŢIE! Cele mai periculoase alimente pe timp de vară
  • De ce e bun pepenele roşu pe timp de caniculă. 5 beneficii ale vedetei verii