Evenimentul Zilei > Vremea > Cod portocaliu de viscol și zăpadă. Trafic dificil în mai multe zone din țară
Cod portocaliu de viscol și zăpadă. Trafic dificil în mai multe zone din țară

Cod portocaliu de viscol și zăpadă. Trafic dificil în mai multe zone din țară

Zona de munte din centru, sudul și sud-vestul țării a intrat sun cod portocaliu de vânt puternic și zăpadă viscolită până în jurul orei 20.00, duminică seara. Circulația se desfășoară cu dificultate pe mai multe tronsoane de drum din țară

Trafic îngreunat pe DN67C, între Novaci și Rânca

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN67C Novaci – Rânca, în judeţul Gorj, se circulă în condiţii de iarnă. Din cauza numărului mare de autovehicule, se circulă în coloană pe ambele sensuri de mers.

Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN17 (E58) între Suceava și Gura Humorului, traficul rutier se desfăşoară îngreunat din cauza numărului mare de autovehicule.

La kilometrul 239+600 de metri, în localitatea Ilişeşti (judeţul Suceava), a avut loc un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme. Pentru aproximativ 20-30 de minute un sens a fost restricţionat, motiv pentru care s-au format coloane de autovehicule, în ambele sensuri. Se acţionează pentru fluidizarea traficului.

Recomandările CNAIR

Și Compania Națională de Drumuri atrage atenţia conducătorilor auto care se deplasează în această perioadă, în special în zonele montane, să circule prudent şi să adapteze viteza la condiţiile din trafic.

Drumarii recomandă șoferilor să nu plece la drum dacă nu au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă, în contextul în care meteorologii au emis mai multe avertizări cod portocaliu de viscol şi ninsori pentru zonele de munte din judeţele Gorj, Vâlcea, Caraş – Severin, Hunedoara, Dâmboviţa, Prahova, Argeş, Sibiu, Braşov şi Alba.

„Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizare de Cod portocaliu pentru astăzi, 27.12.2020, în intervalul orar 14:00 – 20:00, ce vizează intensificări ale vântului ce vor depăşi la rafală 120 km/h, viscolind zăpada şi determinând scăderea semnificativă a vizibilităţii pentru zonele montane din judeţele Gorj, Vâlcea, Caraş – Severin, Hunedoara, Dâmboviţa, Prahova, Argeş, Sibiu, Braşov şi Alba. Facem apel la conducătorii auto care se deplasează în această perioadă, în special în zonele montane, să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitat”, se arată într-un comunicat CNAIR.

CNAIR dă asigurări că toate direcţiile regionale ale companiei sunt mobilizate şi vor interveni unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

Mai multe informații despre starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, la numerele de telefon 021/264.33.33 sau 021/9360, de pe site-ul CNAIR şi de pe pagina sa de Facebook sau de Twitter.

PAGINA ANTERIOARA