Evenimentul Zilei > Actualitate > COD GALBEN de INUNDAŢII pe râuri din şase judeţe
COD GALBEN de INUNDAŢII pe râuri din şase judeţe

COD GALBEN de INUNDAŢII pe râuri din şase judeţe

Hidrologii au emis, marţi seară, Cod galben de inundaţii pe râuri din judeţele Sibiu, Vâlcea, Gorj, Argeş, Olt şi Dolj. Avertizarea este valabilă începând de marţi seară de la ora 20:00, până miercuri dimineaţă la ora 8:00.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, estimate pe baza informaţiilor radar, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă din zona de munte şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe unii afluenţi ai Oltului din judeţele Sibiu, Vâlcea, Gorj, Argeş, Olt şi Dolj, transmite Agepres.

Atenţionarea vizează în special fenomenele de scurgeri importante pe versanţi şi creşterile rapide de debite şi niveluri pe râurile mici, fenomene care se pot produce cu probabilitate mai mare pe râurile mici din zonele de deal şi de munte din judeţele Vâlcea, Sibiu şi Argeş.