Cătălin Cîrstoiu va fi retras. Detalii din culise. Coaliția stabilește noul candidat

Cătălin Cîrstoiu va fi retras. Detalii din culise. Coaliția stabilește noul candidat Cătălin Cîrstoiu. Sursa foto: Facebook/Gabriela Firea

Update ora 13.34. Surse politice menționează că, la acest moment, ședința se desfășoară în cadru restrâns. Marce Ciolacu și Nicolae Ciucă poartă discuții cu privire la alegerea unui nou candidat la Primăria Capitalei.

Update. Medicul Cătălin Cîrstoiu va fi retras din cursa pentru Primăria Capitalei, potrivit surselor politice. Europarlamentarul Rareș Bogdan a refuzat propunerea de a candida, deși s-a insistat foarte mult. În opinia sa, un candidat separat la Pimăria Capitalei ar dinamita  şansele lui George Tuţă şi Rareş Hopincă, candidaţii comuni ai celor două partide la sectoarele 1 şi 2.

Conform unor surse din rândul PNL, se menționează că va fi în continuare un candidat comun pentru Primăria Capitalei, iar numele acestuia urmează să fie decis.

Știrea inițială

Liderii PNL și PSD stabilesc, luni, 22 aprilie, dacă îl mai susțin pe medicul Cătălin Cîrstioiu la Primăria Capitalei. Ei se întâlnesc la Palatul Victoria, pentru a-și exprima poziția privind candidatul comun pentru funcția de edil general al Bucureștiului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Coaliția decide, dacă îl mai susține pe medicul Cătălin Cîrstoiu.  Marcel Ciolacu vs Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu

Sursa:Inquam Foto/Octav Ganea

După acuzațiile privind o presupusă incompatibilitate a medicului Cătălin Cîrstoiu, președintele PSD, Marcel Ciolacu i-a cerut să susțină o conferință de presă, pentru a lămuri public situația. Acest lucru s-a întâmplat, însă, medicul Cătălin Cîrstoiu a afăcut o afirmație controversată: „s-a simțit singur în precampanie”.

După ce a susținut conferința de presă, liderul PNL, Nicolae Ciucă, le-a spus jurnaliștilor  „că nu știe ce a declarat, deoarece nu a urmărit-o”.

Astfel, decizia finală va fi luată, după o rundă de negocieri. Se vehiculează că președinții PNL și PSD nu l-ar mai „dori”, întrucât rezultatele în sondaje nu ar fi satisfăcătoare.

Cine nu îl place pe medicul  Cîrstoiu

Cătălin Cîrstoiu, manager Spital Universitar

Cătălin Cîrstoiu, manager Spital Universitar. Sursă foto: Facebook

Medicul Cătălin Cîrstoiu susține că „mandatul” său(n.r.de posibil candidat) este pe masa coaliției. El a afirmat că nu va merge mai departe, fără o susținere reală, afișată, din partea coaliției.

„ Am vrut să fac o administrație publică mizând pe un sprijin politic serios și stabil. Eu nu am intrat în cursa aceasta. Am avut o propunere din partea coaliției. (…)Am devenit dintr-un candidat aflat pe locul trei o țintă. Nu exclud să fi fost și din PSD oameni care nu mă plac. Nu vreau să fac acest demers în alte circumstanțe”, a precizat Cătălin Cîrstoiu, candidatul anunțat de PSD-PNL pentru Primăria Muncipiului București.

Deși au dat de înțeles că au și variante „B, C”, liberalii nu au precizat cine ar putea să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu, dacă nu va mai intra în cursa pentru Primăria Capitalei.

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a menționat că nu va candida la Primăria Capitalei, chiar dacă „i-ar face plăcere” El a afirmat că există candidat la București, iar  acela a fost deja anunțat.