Evenimentul Zilei > International > Co-fondatorul trupe Pink Floyd, dușman declarat al Ucrainei. Roger Waters a fost trecut pe lista neagră a celebrului site Mirotvorets
Co-fondatorul trupe Pink Floyd, dușman declarat al Ucrainei. Roger Waters a fost trecut pe lista neagră a celebrului site Mirotvorets

Co-fondatorul trupe Pink Floyd, dușman declarat al Ucrainei. Roger Waters a fost trecut pe lista neagră a celebrului site Mirotvorets

Roger Waters, unul dintre fondatorii trupei rock Pink Floyd, a fost inclus pe lista neagră a faimosului site ucrainean Mirotvorets (Pacificator) din cauza declarațiilor sale despre Crimeea.

Potrivit unei declarații de pe site, administratorii săi au interpretat remarcile muzicianului despre Crimeea ca „un atac la adresa integrității teritoriale a Ucrainei”. În urma acestor declarații, Roger Waters a fost trecut pe lista neagră a faimosului site ucrainean Mirotvorets. Site-ul publică datele unor persoane pe care autoritățile ucrainene le consideră dușmani ai țării.

Waters, în vârstă de 78 de ani, membru fondator al Pink Floyd, dar care a părăsit trupa în 1985, nu a trecut cu vederea niciun eveniment politic despre care să nu aibă o părere.

Declarația lui Waters este considerată „o amenințare la adresa securității Ucrainei”

„Știu că Sevastopolul este foarte important pentru Rusia și pentru ruși. Există multe tratate și documente în baza cărora Rusia are toate drepturile asupra acestui oraș. Schimbarea de putere în Ucraina, cu Washingtonul în spate, a provocat pur și simplu Moscova să acționeze în continuare”, se arată în mesaj.

Cu o săptămână înainte ca Rusia să invadeze Ucraina în februarie, el a spus unui jurnalist de la RT că ideea unei invazii este „o prostie… oricine cu un IQ peste temperatura camerei știe că o invazie este o prostie”.

Ce spunea despre Vladimir Putin după invadarea Ucrainei

La începutul lunii martie, scria pe Facebook că era „dezgustat” de invazia lui Vladimir Putin, pe care a numit-o „greșeală criminală” și că este „acțiunea unui gangster”. În aceeași postare pe rețelele de socializare, el a spus că guvernele occidentale „alimentează focul… aruncând arme în Ucraina”.

Câteva săptămâni mai târziu, tot Waters a folosit un podcast – în care apare și muzicianul Brian Eno unde condamna „propaganda pentru demonizarea Rusiei”.

Si nu e totul, la începutul acestei luni, Waters a acordat pentru CNN un interviu exploziv în care l-a descris pe președintele american Joe Biden drept un „criminal de război” care „alimentează conflictul în Ucraina”, scrie tass.com.