Evenimentul Zilei > Actualitate > DE ce nu este bun MUSTUL. Mencinicopschi: „Mai bine mâncaţi struguri cu tot cu sâmburi şi coajă”
DE ce nu este bun MUSTUL. Mencinicopschi: „Mai bine mâncaţi struguri cu tot cu sâmburi şi coajă”

DE ce nu este bun MUSTUL. Mencinicopschi: „Mai bine mâncaţi struguri cu tot cu sâmburi şi coajă”

Chiar dacă are antioxidanţi, mustul are o cantitate uriaşă de zahăr şi e un laxativ puternic. Anumite categorii de persoane ar trebuie să îl evite.

Datorită vitaminelor conţinute, mustul oferă numeroase beneficii: are efect diuretic, care funcţionează şi prin eliminarea surplusului de substanţe dăunătoare din organism, precum sarea.
De asemenea, este un bun rehidratant şi revitalizant, iar datorită flavonoizilor conţinuţi ajută la creşterea nivelului colesterolului bun (HDL).
În acelaşi timp, medicii atenţionează că nu trebuie băut în cantităţi mari şi îl interzic anumitor categorii de bolnavi. "În mod normal, în must nu ar trebui adăugat zahăr, este suficient de dulce, mai ales anul acesta, când a fost secetă", comentează prof. dr. Gheorghe Mencinicopshi, expert în alimentaţie.
Dacă aveţi de ales, consumaţi struguri roşii şi suc obţinut din ei (e mai bogat în antioxidanţi – apără de cancer – şi vitamina C). În ceea ce priveşte asocierea mustului cu alte alimente nu există contraindicaţii, însă este o băutură interzisă categoric persoanelor care suferă de diabet.

"Mâncaţi strugurii cu tot cu sâmburi şi coajă, sunt mai sănătoşi decât mustul."
GHE. MENCINICOPSHI, expert în alimentaţie

"Cantitatea de zahăr pe care o conţin strugurii este una foarte mare, ceea ce face din must o băutură încărcată de calorii", spune nutriţionistul Corina Zugravu, care nu îl recomandă nici celor care au planuri să mai dea jos din kilogramele în plus.
Sucul obţinut din struguri roşii nu se recomandă nici celor care suferă de anemie, pentru că are în compoziţie chimicale care scad nivelul de fier din corp.
"Din must sunt scoşi sâmburii şi coaja, cele mai bune pentru sănătate. Apoi, încărcătura glicemică e mai mică în struguri decât în must, strugurii sunt integrali. Învăţaţi copiii să îi consume cu tot cu sâmburi", e sfatul profesorului Mencinicopschi.
Citiţi şi:

  • Beneficiile strugurilor. În cinci zile poţi slăbi trei kilograme
  • Suntem ceea ce mâncăm! Cinci vegetale, miracol al naturii
  • UN OBICEI BANAL stimulează creierul şi elimină instant stresul
  • REŢETĂ DATĂ ÎN VILEAG. Topul "mizeriilor" din mezeluri: piele, oase şi tendoane peste limita legală
  • Sfatul Ministerului Sănătăţii: Beţi lichide fără să mai aşteptaţi să vi se facă sete şi consumaţi multe fructe
  • Batoanele din cereale nu sunt o gustare sănătoasă
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: