Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > CNA: Polițistul corupt care protejează interlopii de cartier. De ce nu pățește nimic Mihai Gâdea pentru momentul jenant cu Julio Iglesias Jr.
CNA: Polițistul corupt care protejează interlopii de cartier. De ce nu pățește nimic Mihai Gâdea pentru momentul jenant cu Julio Iglesias Jr.

CNA: Polițistul corupt care protejează interlopii de cartier. De ce nu pățește nimic Mihai Gâdea pentru momentul jenant cu Julio Iglesias Jr.

Când străzile sunt terorizate de găști de interlopi, responsabilitatea trebuie căutată în birourile șefilor din Poliție care se ocupă cu Ordinea Publică. Nicio gașcă nu ajunge să controleze vreun cartier dacă nu beneficiază de protecția unor polițiști corupți. Interlopii de televiziune din gașca lui Voiculescu terorizează spațiul public pentru că avem ”poliţişti corupţi” la CNA.

Consiliul Național al Audiovizualului este ”polițistul corupt” care permite interlopilor să ciomăgească pe cine vor ei prin cartier. În cazul nostru este vorba despre ciomăgarii controlați de condamnatul Dan Voiculescu.

De ani de zile gașca lui Felix ciomăgește fără scrupule persoane publice fără a suporta nicio consecință, chiar dacă există o legislație clară care trebuie să sancționeze astfel de fapte.

Antena 3 este protejată de Consiliul Național al Audiovizualului pentru că a fost principalul vector de propagandă al USL şi rămâne principala coadă de topor a actualei puteri.

Pentru că CNA este o instituție condusă de un  personaj plasat acolo pe criterii politice, instituția nu aplică legislația în baza căreia funcționează. E o ecuaţie banal de simplă.

Principalul rol al Laurei Georgescu, omul plasat de Guvernul Românâniei la conducerea CNA, este să fie polițistul corupt din exemplul cu interlopii de cartier.

Mulțumită acestui personaj, evident cu acordul prim-ministrului Victor Ponta, Mihai Gâdea, Mircea Badea, Mugur Ciuvică, Adrian Ursu, Radu Tudor și restul găștii lui Felix pot să încalce Legea Audio-Vizualului în orice mod posibil, fără să aibă grija vreunei consecințe serioase. Din când în când, se mai aplică amenzi, dar numai de formă.

 

Dacă existau consecințe serioase la fiecare derapaj al derbedeilor de la televiziunea condamnatului Dan Voiculescu, nu se ajungea la situația absolut halucinantă în care o vedetă internațională să fie atrasă în mizeria făcută de Mihai Gâdea.

Scandalul Julio Iglesias Jr. a demonstrat până și fanilor vuvuzelei lui Felix că Mihai Gâdea a luat-o rău de tot pe ulei. Telespectatori care în trecut acceptau toate zoaiele pe care Gâdea le arunca în public, prin intermediul ventilatorului cu lături denumit Antena3, l-au apostrofat cu cele mai dure cuvinte pe pastorul infractorului Voiculescu.  

În loc să-și asume vina și să-și corecteze atitudinea, Gâdea a izbucnit în istericale și s-a apucat să linșeze persoanele publice pe care mintea lui îngustă le consideră responsabile de mediatizarea momentului jenant. Coada de topor a infractorului Dan Voiculescu nu realizează, pur şi simplu, gravitatea gestului său şi s-a minţit că reacţia publicului e produsă de cine ştie ce conspiraţie a ”duşmanilor de clasă”.  

Probabil că, obsedat de Băsescu, Gâdea trăiește, săracul de el, cu convingerea că și telespectatorii care l-au reclamat la CNA sunt tot niște ”băsiști nenorociți”.

Convingerea mea este că ”polițistul corupt” îl va proteja și de data aceasta pe interlopul TV al lui Voiculescu, așa cum a făcut-o de foarte multe ori, chiar dacă și acum s-a încălcat grav legea şi indiferent câţi telşpectatori vor reclama momentul la CNA.

Doamna Brândușa Armanca a explicat foarte bine, în Revista 22, cât de grav a încălcat Mihai Gâdea legea, când l-a atras pe Julio Ilesias Jr. în obsesia lui patologică, provocând momentul jenant criticat de mii de români.

 

Codul de reglementare a conținutului audiovizual elaborat de CNA arată la Titlul III.Protecția demnității și a dreptului la propria imagine că”niciun drept conferit prin lege nu poate fi exercitat într-un mod excesiv şi nerezonabil, contrar bunei-credinţe, în scopul de a vătăma sau de a păgubi pe altul ori profitând de ignoranţa sau de buna-credinţă a persoanelor ”(art.32/1). Mai departe, art.34 prevede dreptul la imagine a persoanelor și obligă emisiunile de divertisment să procedeze cu prudență”să nu provoace iritare sau suferinţă ori să nu pună persoana în situaţii înjositoare sau de risc”(art.36/b). 

În 2011 art.40/4  din Codul audiovizual a fost completat cu o reglementare în plus, încălcată și ea de modul ”incalificabil”, dar sancționabil, în care se manifestă Antena 3 în spațiul audiovizual: ”Este interzisă utilizarea cu rea-credinţă a numelui, imaginii, vocii sau asemănării cu o altă persoană în programele audiovizuale”. Nu punem în discuție legea penală, cu destule prevederi care l-ar băga pe Gâdea, cu tot cu televiziunea rușinii, la mari cheltuieli, fiindcă Iglesias (încă) nu l-a dat în judecată. Dar CNA are suficent material pentru o sancțiune serioasă”, spune Brânduşa Armanca.

 

Telespectatorii care au reclamat Antena 3 la CNA, pentru momentul cu Julio Iglesias Jr., dar şi toţi cei care în ultimii ani au sesizat degeaba derapajele găştii lui Gâdea, ar trebui să facă, în plus, ceva care ar putea rezolva problema poliţistului corupt.

Cred că Laura Georgescu şi toţi cei care au protejat derapajele Antena 3 ar putea să intre sub incidenţa articolului care pedepseşte penal abuzul în serviciu. De aceea, cred că problema ar putea să-şi găsească o rezolvare dacă telespectatorii se adresează DNA cu plângeri penale pentru abuz în serviciu, pentru toate sesizările care nu au primit soluţiile impuse de lege.

Publicat in categoriile: Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News