România – Ungaria, 28-27 (10-16, la pauză)

UPDATE: Naționala României a reușit, astăzi, un meci incredibil în fața Ungariei. Confruntrea a avut ca miză calificarea în Main Round-ul Mondialului, adică poziționarea între primele 12 echipe de la turneul final din Japonia. Partida nu a început deloc bine pentru „tricolore”. Maghiarele au condus pe tabelă în mai multe rânduri, deseori cu avantaj mare (5-0, 8-3, 12-6). La pauză, Ungaria a intrat la cabine, cu 6 goluri diferență (16-10), iar distanța s-a mărit și în cea de-a doua repriză pentru Ungaria (18-12).

Grație și intervențiilor salvatoare din poartă ale Denisei Dedu, naționala noastră începea să le sufle în ceafă adversarelor. Elevele lui Tomas Ryde au reușit să scadă diferența uriașă de scor la două goluri și chiar și la un gol. Ultimele minute ale partidei au fost incredibil de intense. Cu un minut înaintea de fluierul final, România a izbutit să egaleze, scor la care Ungaria era cea care obținea calificare în grupele principale ale Mondialului. Șansa a fost de partea noastră, deorece, la ultima fază, arbitrul a indicat 7 metri și Neagu a trimis România în Main Round-ul turneului final.

În grupele principale, adversarele României vor Rusia, Suedia și Japonia.

……………………………………………………………….

La Campionatul Mondial din Japonia, naționala feminină de handbal a României a arătat până acum o evoluție neconvingătoare. După cele 4 meciuri disputate în Grupa C a turneului final, „tricolorele” au strâns două victorii și tot atâtea eșecuri: România – Spania (16-31), România – Senegal (29-24), România – Kazahstan (22-20), România-Muntenegru (26-27). 

Cu doar un singur meci rămas de disputat în Grupa C, selecționata noastră este obligată să triumfe pentru a mai continua la Campionatul Mondial nipon. Astăzi, de la ora 12:00 (ora României/în direct la Digi Sport 1), România va juca împotriva Ungariei. Elevele lui Tomas Ryde trebuie să triumfe astăzi pentru a reuși să se califice în Main Round-ul întrecerii de pe locul 3 din Grupa C. De partea cealaltă, maghiarele se pot califica în această rundă chiar și cu un rezultat de egalitate. Înaintea confruntării, România și Ungaria sunt la egalitate de puncte, dar adversara are un golaveraj mai bun cu 38 de goluri! Spania și Muntenegru sunt deja calificate din grupa „tricolorelor”.