Cluj, un punct de reper în dezvoltarea mediului online românesc (P)

Cluj, un punct de reper în dezvoltarea mediului online românesc (P)

România a gustat în ultimii ani piața IT și mediul online a început încet încet să acapareze și la noi cât mai multe firme existente, acestea având nevoie de prezență online și de promovare, însă în același timp a început să fie din ce în ce mai apreciat și printre antreprenori.

Vestul țării a fost locul în care au devenit mai vizibile primele tendințe ale dezvoltării online-ului, așa încât Clujul a devenit foarte rapid un poll IT. Aici se dezvoltă anual sute de afaceri prin intermediul netului, mediul online incluzând site-uri de prezentare ale unor firme, magazine online, forumuri, bloguri de afaceri sau personale și alte asemenea elemente virtuale.

De asemenea, foarte dezvoltată este și piața de servicii de web design din Cluj. Multe firme s-au lansat pe piață, având acest obiect de activitate. Este un domeniu de mare interes și care acaparează din ce în ce mai mulți clienți.

De cele mai multe ori, în mediul online vom întâlni tinerii. Însă, în ultima perioadă, acest fapt nu mai reprezintă o caracteristică obligatorie. În mediul online încep să fie prezenți și oamenii mai în vârstă, aceștia fiind antreprenori sau investitori în căutarea unei poziții de business cât mai bine consolidată, în căutare de noi clienți și extindere a vânzărilor sau pur și simplu în căutarea promovării.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sumele care circulă pe piața online din România nu sunt deloc de neglijat, așa încât toate firmele mari încep să simtă nevoia unei prezențe online și a unei promovări realizate profesionist.

Firmele de IT și de web design au început astfel să-și mărească gama de servicii și au apărut în interiorul lor departamentele de marketing online. Diverse firme care oferă servicii de web design și web development, au în oferta lor și serviciile de online marketing, oferind adevărate campanii de promovare online.

Antreprenorii au învățat ușor ușor că un web site realizat profesionist nu este de ajuns pentru o afacere de succes în mediul online. Vânzările nu vin doar în urma prezenței online. Site-ul trebuie să fie vizibil câtor mai multe persoane pentru ca mai apoi clienții să acceadă la produsele și serviciile pe care acesta le prezintă. Promovarea este un element absolut obligatoriu pentru a avea succes în mediul virtual.

Combinând un web site profesionist și optimizat, adaptabil pe tabletă și mobil, pentru a putea fi observat de toate clasele oamenilor, cu o campanie de promovare online bine gândită și susținută strategic, implementată într-un mod sistematic și profesionist, vor asigura succesul fiecărei afaceri în mediul online, acolo unde mediul concurențial este în continuă creștere.