Evenimentul Zilei > Actualitate > Scandalul spitalelor din Sectorul 1 merge mai departe. Clotilde Armand solicită managerilor să preia inventarul
Scandalul spitalelor din Sectorul 1 merge mai departe. Clotilde Armand solicită managerilor să preia inventarul

Scandalul spitalelor din Sectorul 1 merge mai departe. Clotilde Armand solicită managerilor să preia inventarul

Clotilde Armand solicită managerilor celor patru spitale, care vor fi lăsate fără finanțare de Primăria Sector 1, să desemneze persoanele care să preia inventarul acestor unități.

 Clotilde Armand, solicită mangerilor spitalelor să preia inventarul de la Primăria Sectorului 1.

Situație dificilă pentru cele patru spitale a căror administrare a fost transferată de la Consiliul Local al Sectorului 1. Este vorba despre Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu, Spitalul Clinic de Urgență de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, Spitalul Clinic de Urgență Floreasca și Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice.

Consiliul Local al Sectorului 1 a aprobat transferul clădirilor și din administrarea primăriei de sector în cea a acestor spitale.

În ciuda valului uriaș de proteste pe care l-a stârnit decizia inițiată de primarul Clotilde Armand, procedura merge mai departe. Primăria Sector 1 a anunțat conducerile celor patru unități spitalicești că tebuie să-și desemneze reprezentanți pentru predarea-preluarea imobilelor.

 Clotilde Armand solicită mangerilor să preia inventarul

Aceștia au primit câte o adresă, potrivit Gândul.ro, în care li se solicită să stabilească persoanele care vor prelua inventarul celor patru spitale, Conform surselor citate de gândul, după finalizarea procedurii de predare-primire, cele patru spitale vor trebui să se autofinanțeze.

„În temeiul art. 197 alin. (4) și art.199 din Ordonanța de Urgență nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, vă comunicăm Hotărârea nr. 35 pentru privind aprobarea transmiterii din administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 a terenurilor și clădirilor aferente a 4 spitale în administrarea unităților sanitare publice respective și Motivarea contrasemnării de către Secretarul General al Sectorului 1 a acesteia, înregistrată sub nr. C20/12.02. 2021, adoptată de Consiliul Local al Sectorului 1 în ședința extraordinară convocată de îndată în data de 03.02.2021”, se arată în adresă.

Drept urmare, Primăria solicit spitalelor să întreprindă demersuri pentru desemnarea persoanelor care să preia imobilele și terenurile.

„În termenul prevăzut  este necesar să fie întreprinse demersuri în vederea punerii în aplicare a actului administrativ, prin comunicarea către Primarul Sectorului 1 a documentului prin care sunt desemnați conform legii, reprezentanții fiecărei unități sanitare publice care asigură încheierea și semnarea fiecărui proces-verbal de predare-preluare a  terenurilor și clădirilor aferente”, se menționează în adresa transmisă către cele patru spitale.

PSD a încercat abrogarea hotărârii

Hotărârea adoptată de Consiliul Local al Sectorului 1 la inițiativa primarului Clotilde Armand a stârnit numeroase controverse. Săptămâna trecută, o delegație PSD, condusă de Gabriela Firea a solicitat anularea hotărârii și menținerea spitalelor în administrarea Sectorului 1.

„Facem tot ce ține de noi pentru a abroga hotărârea monstruoasă votată de majoritatea PNL USR PLUS la sectorul 1. Prin aceasta, 4 spitale de importanță vitală pentru sănătatea oamenilor rămân pe cont propriu, fără finanțare. Îi susținem acum pe consilierii locali PSD de la sectorul 1 care au convocat ședința consiliului local. Ei au depus un proiect de hotărâre prin care solicităm abrogarea hotărârii care taie finanțarea acestor spitale”, anunța Gabriela Firea pe Facebook.

La ședința convocată de PSD, însă, consilierii locali ai PNL și USR-PLUS nu au fost prezenți. Astfel, hotărârea a rămas în vigoare.