Clotilde Armand, primar la Sectorul 1, este vizată de criticile unui consilier PNL, care a demascat un fals concurs.
Clotilde Armand, primarul de la Sectorul 1, a intrat în atenția lui Dan Podaru. Consilierul local al Partidului Național Liberal acuză că edilul a numit un city manager pe bază de prietenie. Este vorba despre Ciprian Barna, membru al USR.
Clotilde Armand, primarul de la Sectorul 1, acuzată de practici „pesediste”
„Acum o zi sau două am aflat că a numit un city manager, din 401 CV-uri, membru al USR-Plus, candidatul la Consiliul Județean Bihor. E inadmisibil! Adică noi vorbim despre profesioniști, despre tehnocrați… Programul de digitalizare al parcărilor din Sectorul 1 e realizat de un membru USR, candidat la Consiliul local al Sectorului 1. Noi vorbim despre fără penali, dacă lucrurile astea ar fi fost făcute de PSD, îi mâncam”. A declarat Dan Podaru la Antena 3.
Postul scos de fațadă la concurs
Teoretic, postul respectiv a fost scos la concurs. Anul trecut, Clotilde Armand anunța pe contul de Facebook că așteaptă CV-uri de la persoanele calificate și interesate.
„Ai remarcat și tu că în Sectorul 1 sunt multe lucruri de făcut. Crezi că poți contribui la reconstruirea și dezvoltarea comunității noastre prin proiecte și programe cu impact major în viața cetățenilor?
Dacă ești o persoană integră, inovatoare, energică și ai cunoștințe solide sau experiență în domenii precum: smart city, digitalizare, mediu, investiții, atragere de fonduri europene și administrație publică, te așteptăm să facem împreună echipă. Poți fi chiar tu administratorul public (city manager-ul) Sectorului 1! Trimite-ne câteva rânduri despre tine, alături de CV-ul tău, pe adresa de e-mail: cabinetprimar@primarias1.ro până pe data de 19 decembrie 2020. Haide împreună cu noi să schimbăm în bine viața locuitorilor Sectorului 1!”. Era anunțul primarului.
Totul a fost doar de fațadă, pentru că primarul numește un city manager. Coincidență, omul care s-a încadrat cel mai bine pentru această funcție a fost un membru USR.
Ce spune Codul Administrativ
„(3)Numirea în funcție a administratorului public se face prin dispoziția primarului, respectiv a președintelui consiliului județean, după caz, care are ca anexă un contract de management cu respectarea cerințelor specifice prevăzute la art. 543. Jurisprudență
(4) Contractul de management se încheie între primar, respectiv președintele consiliului județean, după caz, și administratorul public pe durată determinată. Durata contractului de management al administratorului public nu poate depăși durata mandatului primarului, a președintelui consiliului județean, după caz, în timpul căruia a fost numit.” Se precizează în Codul Administrativ.