Assange va face azi dezvăluiri despre care afirmă că o vor stopa pe Hillary Clinton din cursa pentru Casa Albă, în ziua când WikiLeaks marchează a 10-a aniversare.
Clinton înregistrează un avans de 5% față de Trump, potrivit ultimelor sondaje. Acest succes se datorează prestației ei superioare în fața magnatului, la prima dezbatere televizată și atacurilor abile la adresa lui Trump, legate de sustragerea de la plata taxelor sau de proasta gestionare a afacerilor.
Însă Julian Assange, părintele WikiLeaks, a promis că va da o lovitură fatală lui Clinton, într-o videoconferință de presă, organizată astăzi (marți 4 octombrie) la Berlin.
Inițial, aceasta era programată în balconul ambasadei Ecuadorului din Londra, unde a primit azil de patru ani, însă Assange a anunțat luni „mutarea” ei la Berlin, invocând rațiuni de securitate personală.
Nu este pentru prima oară când Julian Assange vorbește despre riscuri la adresa persoanei sale, din cauza emailurilor lui Hillary Clinton, interceptate de WikiLeaks, care o prezintă pe fosta secretară de stat ca o persoană coruptă, manipulatoare și răzbunătoare.
Potrivit unei noi dezvăluiri, făcută acum două zile în True Pundit, în noiembrie 2010, cu puțin înainte ca WikiLeaks să divulge pachetul de 250.000 de cablograme care a afectat serios imaginea Administrației Obama, Hillary Clinton și-ar fi întrebat exasperată staff-ul:
„Nu putem pur și simplu să-l lovim cu o dronă pe tipul ăsta?”
Echipa de consilieri ar fi izbucnit în hohote, luând întrebarea ca pe o glumă, însă râsul le-a înghețat rapid pe buze, din cauza tonului foarte tensionat și serios cu care Clinton a continuat să vorbească. Hillary nu glumea.
În 2010, Assange dezvăluise deja informații secrete despre războiul din Afganistan, în iulie, și despre cel din Irak, în octombrie.
Obama și Clinton se temeau că conținutul cablogramelor ar putea periclita operațiunea de strângere de informații a serviciilor secrete americane prin divulgarea identității agenților săi, explică Debka.
La sfârșitul ședinței Departamentului de Stat, s-a decis să se ofere o recompensă de 10 milioane de dolari pe capul lui Assange persoanei care îl va aduce în fața justiției americane.
În această vară, WikiLeaks a atârnat o piatră de moară de campania electorală a lui Hillary Clinton, divulgând circa 20.000 de emailuri ale Comitetului Național al Partidului Democrat, care demonstrau cum liderii partidului au făcut tot posibilul să-l compromită pe rivalul lui Clinton, Bernie Sanders.
Președinta Comitetului, Debbie Wasserman Schultz și alți lideri au fost obligați să demisioneze, însă aceasta nu a împiedicat-o pe Clinton să obțină nominalizarea partidului.
Susținătorii lui Assange au sugerat că emailurile Democraților s-au „scurs” cu contribuția lui Seth Rice, membru în Comitet, care a fost împușat în spate în timp ce se plimba prin Washington, pe 10 iulie. Asasinul lui Rice nu a fost descoperit nici până astăzi.
Videoconferința de la Berlin va marca a 10-a aniversare de la înființarea WikiLeaks și publicarea a 10 milioane de documente secrete.
Hillary Clinton, ca și multe voci din serviciile secrete americane, îl acuză pe Julian Assange că acționează în serviciul lui Vladimir Putin, pentru a influența alegerile prezidențiale din Statele Unite, care vor avea loc pe 8 noiembrie. Această acuzație, menită să submineze credibilitatea lui Assange și a dezvăluirilor sale, nu a fost sprijinită până acum de nici o dovadă concretă.