Clienții Mastercard vor putea să tranzacționeze criptomonede. Decizia anunțată de oficialii companiei

Clienții Mastercard vor putea să tranzacționeze criptomonede. Decizia anunțată de oficialii companiei

Cei care sunt clienți Mastercard vor putea posibilitatea să facă tranzacții cu criptomonede, conform unui anunț al companiei.

Cei care posedă Mastercard vor putea să tranzacţioneze anumite criptomonede pe reţeaua companiei. Este decizia anunțată de oficialii companiei de plăți. Au apărut deja câteva companii care au arătat deschidere către această piață aflată în expansiune.

Cei de la Mastercard sunt implicați în mod activ alături de mai multe bănci centrale din întreaga lume în proiecte de monede digitale naţionale, conform Bloomberg. Raj Dhamodharan, vicepreşedinte executiv pentru active digitale şi produse blockchain în cadrul Mastercard, a făcut un anunț pe această temă. Se va prioritiza protecţia consumatorului şi conformarea la directivele reglementatorilor.

Posesorii de Mastercard pot tranzacționa criptomonede

Compania Mastercard are parteneriate încheiate cu mai multe entități din universul criptomonedelor. Este vorba despre Wirex şi BitPay. Dar oficialii au solicitat, până acum, ca monedele digitale să fie schimbate în bani fiat. Înainte ca sistemul operatorului de plăţi să gestioneze tranzacţia în reţeaua proprie.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Să evite convertirile repetate din criptomonede în fiat”

„Schimbarea pe care o facem înspre acceptarea activelor digitale va permite unui număr mai mare de comercianţi să accepte criptomonede. Această schimbare va reduce ineficienţele. Și le va permite atât clienţilor cât şi comercianţilor să evite convertirile repetate din criptomonede în fiat şi invers în vederea plăţilor”. A anunțat Raj Dhamodharan.

„Filozofia noastră legată de criptomonede este una destul de simplă: este o alegere”

Reprezentanții Mastercard au precizat că ei nu dau sfaturi legate de folosirea bitcoin. Fiecare client poate să aleagă. „Filozofia noastră legată de criptomonede este una destul de simplă: este o alegere. Mastercard nu este aici să recomande utilzarea criptomonedelor. Dar suntem aici să îi ajutăm pe clienţi, pe comercianţi şi pe businessuri să tranzacţioneze valoare în format digital”.

Recent, cei de la Tesla au investit 1,5 miliarde de dolari din numerarul companiei în bitcoin. Mișcare s-a simțit din plin, iar criptomoneda a ajuns la o valoare fără precedent.