Gustoase și ușor de preparat, clătitele sunt îndrăgite de toată lumea. Fiecare gospodină are rețeta ei și folosește prpriultruc pentru a le da un gust deosebit. Dar rețeta unui bucătar profesionist nu poate da greș. Florin Dumitrescu, celebrul jurat de la MasterChef, are una specială, care face toți banii.
Unul dintre cele mai importante secrete ale lui Florin Dumitrescu e că nu folosește zahăr în compoziția aluatului. El își îndeamnă fanii lui să procedeze la fel.
Clătitele lui Florin Dumitrescu conțin inclusiv bere și lei, iar gustul final va fi influențat puternic de miere. Nu în ultimul rând, nucile le vor da o textură extraordinară.
Ingrediente:
- 200 gr făină
- 1 ou
- 100 gr zahăr
- un praf de sare
- aprox. 350 ml lapte
- 50 ml bere
- ulei
- 200 gr nuci
- 50 ml miere
- zahăr pudră
Mod de preparare
Amestecaţi făină cu ouăle, zahărul, sarea şi adăugaţi laptele treptat, până obţineţi un amestec omogen.
La final, adăugaţi berea şi câteva picături de ulei. Cele două ingrediente vor face clătitele foarte pufoase şi deloc uscate.
Pentru umplutură veți folosi nucile și mierea. Nucile se prăjesc în tigaie, fără ulei. Se lasă la răcit, iar după se amestecă, cu mierea.
Ingredientul-minune care face ca aluatul de clătite să nu se întărească nici a doua zi. Gospodinele desăvârşite trebuie să cunoască secretele clătitelor pufoase
Clătitele se servesc după preferințe. Pot fi îndoite, răsucite sau suprapuse.
Cel mai eficient ingredient pe care puține reţete de clătite îl menţionează şi care trebuie adăugat în compoziţie, pentru a scăpa de coșmarul clătitelor lipite şi mototolite în tigaie, este amidonul de cartofi.