Deserturile cu ovăz pot fi la fel de gustoase precum cele preparate cu făină albă. Secretul constă în a adăuga esențele care să completeze gustul ingredientelor. Aceste clătite au puține calorii și se pot servi la micul dejun cu miere sau iaurt și fructe.
Clătite cu ovăz, iaurt și migdale
Aceste clătite cu ovăz se pregătesc precum cele americane, care sunt pufoase și aromate. Fulgii de migdale adăugați în aluat vor completa gustul desertului, precum și textura.
Pentru a pregăti acest desert cu puține calorii vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 140 grame de fulgi de ovăz
- 2 banane coapte
- 8 linguri de iaurt grecesc
- 40 grame fulgi de migdale
- un praf de sare
- esență de vanilie
- o linguriță de miere (opțional)
Mod de preparare
Fulgii de ovăz se pot mărunți cu ajutorul unui blender, însă acest pas poate fi omis. Peste iaurtul grecesc se toarnă ovăzul și se amestecă. Separat, cele două banane coapte se mărunțesc cu ajutorul unei furculițe și se pun peste restul ingredientelor.
De asemenea, fulgii de migdale, esența de vanilie și sarea se adaugă peste acestea. Compoziția se amestecă până când devine omogenă. Clătitele se coc într-o tigaie antiaderentă.
Clătite cu făină integrală, iaurt grecesc și nuci
Clătitele dietetice pot fi preparate și cu făină integrală. Cantitățile pentru două porții (6 clătite mici) se adaugă astfel: 6 linguri de iaurt grecesc, 80 de grame de nucă măcinată, 5 linguri de făină integrală, jumătate de praf de copt. Acestea se coc timp de 2 minute pe fiecare parte. La final, se pot servi cu iaurt, miere sau chiar cu sos de ciocolată cu lapte.
Acesta se poate prepara rapid. Peste 150 ml de smântână pentru frișcă se adaugă 200 grame de fulgi de ciocolată neagră. Compoziția se amestecă energic, iar sosul cremos obținut se toarnă peste clătite. De asemenea, desertul poate fi decorat și cu fructe de sezon.