Clanurile ARABE fac legea în Germania. Poliția se TEME să fie acuzată de XENOFOBIE
- Radu Pădure
- 21 septembrie 2018, 11:09
Marile clanuri arăbești s-au răspândit în toată Germania și astăzi controlează cartiere întregi, din cauza unor greșeli ale regimului din anii 1980 și 1990.
Au scriat „Allahu Akbar” însoțind sicriul pe străzi, aducând omagiul lor unui individ asasinat de o bandă rivală. „Victima” avea în cazierul său condamnări pentru furt calificat, rele tratamente, violență, și trafic de droguri.
Peste 2000 de membri din marile clanuri arabe au participat pe la funeraliile unui şef de „familie”. Imaginile păreau rupte dintr-un film despre clanurile mafiote de la Chicago, din anii 1930. În realitate, convoiul de bărboşi musculoşi şi tatuaţi traversează Berlinul pe 13 septembrie 2018.
Dar imaginile ar putea proveni şi de la Dormund, Essen, Bremen sau Duisburg. Circa 12 mari familii arabe, fiecare numărând câteva sute sau chiar mii de mebri, s-au răspândit în oraşele Germaniei, scrie Tagesanzeiger. Ele controlează cartiere întregi, comit furturi, violenţe, practică traficul de fiinţe umane şi de droguri.
Oficial, trăiesc din ajutoare sociale, dar deţin maşini de lux, hoteluri, benzinării, baruri cu narghilea sau buticuri şi îşi lărgesc constant sfera de influenţă în noi oraşe.
Bine aţi venit în toamna lui 2018 în Republica Federală Germană. În timp ce efectele deschiderii graniţelor din 2015 dau semne de încetinire, consecinţele erorilor din anii 1980 şi 1990 sunt cât se poate de vizibile. La vremea respectivă, zeci de mii de refugiaţi au venit în Germania din Liban.
Deşi nimeni nu ştia cu exactitate cine erau, ce vor face şi dacă erau cu adevărat în pericol la ei acasă. Dar în acea perioadă Germania i-a lăsat cu naivitate (?) să intre în ţară fără nici un control.
O generaţie mai târziu, scrie Tagesanzeiger, rezultatele acestei politici sunt evidente: familiile arabe numeroase – care au abuzat în mod deliberat de legea azilului pentru a-şi aduce clanurile în Germania – au pus stăpânire pe părţi întregi din oraşe. Ele trăiesc într-o lume paralelă, avându-şi propriile reguli, valori şi legi.
Dispreţuiesc statul german. Ameninţă poliţiştii. Şi nu le pasă de judecătorii germani, care în mod obişnuit pronunţă pedepse cu suspendare.
Timp de luni de zile, ziaristul Olaf Sundermeyer a efectuat o amplă documentare în acest mediu. Chiar şi el, care este un expert în extremismul de dreapta, ajunge la concluzia că autorităţile germane şi-au întors ochii în altă parte şi au minimalizat amploarea acestui fenomen.
Într-un talk show, el declara recent că serviciile de informaţii erau la curent şi conştiente de pericol încă de la sfârşitul anilor 1990. Cu ocazia unei reuniuni la nivel naţional, ele au decis totuşi atunci să nu lanseze o campanie de mare anvergură împotriva clanurilor arabe, deoarece ar fi avut o „componentă etnică”.
De teamă să nu fie consideraţi xenofobe, autorităţile germane au permis clanurilor de crimă organizată să îşi continue nestingherite existenţa timp de decenii.
Astăzi, clanurile sunt atât de mari, de puternice şi de legate între ele încât cu greu ar putea fi combătute cu mijloacele şi legile existente, afirmă Sundermeyer. Iar cei peste un milion de imigranţi care au fost lăsaţi să năvălească în Germania din 2015 constituie „bazinul” ideal pentru noi recrutări, prin care clanurile arabe îşi măresc forţa şi influenţa.