Evenimentul Zilei > Actualitate > O civilizație INVIZIBILĂ ar putea trăi sub nasul nostru
O civilizație INVIZIBILĂ ar putea trăi sub nasul nostru

O civilizație INVIZIBILĂ ar putea trăi sub nasul nostru

Conform unei noi teorii uimitoare materia întunecată - una dintre cele mai misterioase substanțe cunoscute sau poate necunoscute, de oamenii de știință - ar putea să adăpostească civilizațiile „SHADOW” (UMBRE) pe care nu le putem vedea, au spus cercetătorii, informează Express.

Oamenii de știință care au sugerat că această substanță, despre care se crede că reprezintă 85% din toată materia în univers, este responsabilă pentru toată materia invizibilă a spațiului. Existența sa ar servi pentru a explica de ce galaxiile se rotesc și de ce nu se lipesc una de celălaltă.

Astăzi, o echipă de cercetători ruși a adăugat mai multe teorii la unul dintre cele mai curioase cazuri din istoria universului, spunând că materia întunecată ar putea produce "stele negre" și "civilizații fantomă ", a declarat echipa într-un articol publicat în revista Physical Review Letters. Materia întunecată poate consta și dintr-o mulțime de particule care pur și simplu nu interacționează cu materia și particulele universului nostru cunoscut, din acest motiv nu o putem vedea printre noi.

Fizicianul Dmitri Levkov de Institutul de Cercetări Nucleare al Academiei Ruse de Științe a spus: „În munca noastră, am simulat mișcarea unui gaz de lumină cuantică, particulele de materie întunecată în interacțiunea gravitațională.“  Pentru a testa acest lucru, cercetătorii au vrut să înțeleagă cum se poate forma o materie neagră condens "Bose-Einstein".. În teorie, un condens "Bose-Einstein" al materiei întunecate se poate forma sub atracția gravitațională și se condensează în superfluide.

Lisa Randall, fizician, spune: "Mi se pare foarte ciudat să presupunem că toată materia întunecată este compusă dintr-un singur tip de particule". "Un om de știință imparțial nu trebuie să presupună că materia întunecată nu este la fel de interesantă ca materia obișnuită și că în mod necesar îi lipsește o diversitate de materie similară cu a noastră".

O civilizație invizibilă ar putea trăi sub nasul nostru

"Obiectele întunecate sau viața întunecată ar putea fi foarte apropiate, dar dacă masa netă a materiei întunecate nu este foarte mare, nu am avea cum să o cunoaștem".  "Chiar și cu cea mai recentă tehnologie sau orice altă tehnologie pe care ne-o putem imagina în prezent, doar câteva posibilități foarte specializate ar putea fi testabile".  "Viața umbrei, oricât de interesantă ar fi, nu va avea neapărat consecințe vizibile pe care le-am putea observa, făcându-i o posibilitate tentantă, dar imună la observație. Cu toată sinceritatea, umbra vieții este o provocare descurajantă din start", a spus cercetătorul, potrivit express.