Ciudatul SEQUOIA din Banat, ARBORELE care nu se ştie cum a ajuns în SEMENIC

Ciudatul SEQUOIA din Banat, ARBORELE care nu se ştie cum a ajuns în SEMENIC

Moţii din Apuseni au numit, mult timp, „ciudăţenie” natural un arbore sequoia crescut în Parcul Naţional Semenic – Cheile Caraşului, pe drumul care leagă Peştera Comarnic de Anina.

Este vorba de un exemplar rar de sequoia, cel mai mare arbore din lume, a precizat pentru Radio Reşiţa Nicolae Ifca – directorul arie protejate din Caraş-Severin. Specialiștii Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva estimează vârsta acestuia la aproximativ 200 de ani, însă nimeni nu știe istoria exactă acestui copac gigantic, a subliniat acesta. Arborele măsoară peste 45 de metri înălţime şi mai mult de 5 metri în circumferinţă şi cu toate că mediul său natural sunt Munţii Sierra Nevada din Statele Unite, s-a încăpăţânat să trăiască pe pământ românesc, adaptându-se perfect la condițiile climatice din țara noastră, la o altitudine de aproape 700 de metri.

În România există foarte puține exemplare de Sequoia, însă cel din Parcul Semenic – Cheile Carașului este unul din puținele care s-au dezvoltat în mediul natural, într-o pădure. Arborele gigant nu este singura atracţie din judeţ, în parcul central din staţiunea Băile Herculane există încă un exemplar asemănător. Arborii sunt monumente ale naturii şi sunt protejate de lege, a mai spus Nicolae Ifca.

Ne puteți urmări și pe Google News