Ciudăţenie! A contactat de două ori croronavirusul şi a murit. E alarmant ce au descoperit cercetătorii

Ciudăţenie! A contactat de două ori croronavirusul şi a murit. E alarmant ce au descoperit cercetătorii

O femeie din Olanda este considerată a fi prima persoană din lume care a murit după ce a contractat coronavirusul a doua oară, potrivit unui studiu publicat în revista Clinical Infectious Disease. 

Femeia de optzeci și nouă de ani suferea de macroglobulinemia Waldenström (Macroglobulinemia Waldenstrom reprezintă un tip rar de cancer care apare în celulele albe ale sângelui. Măduva spinării produce celule albe anormale în cantitate mare. Acestea produc o proteină care se acumulează în sânge, afectând circulația), iar sistemul ei imunitar a fost compromis din cauza terapiei pe care o primea.

Cercetătorii de la Centrul Medical al Universității Maastricht în Olanda au scris în studiu că pacientul a fost inițial internat la începutul anului cu tuse severă și febră. Ulterior a fost testată pozitiv pentru coronavirus. A reușit să părăsească spitalul cinci zile mai târziu.

Şocant! Pacienta a contractat două tulpini diferite de virus

Cu toate acestea, la aproape două luni de la prima infecție, femeia a dezvoltat febră și tuse și a avut dificultăți de respirație. A testat din nou pozitiv virusul și, după două săptămâni, a murit.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit cercetătorilor, pacienta a contractat două tulpini diferite de virus și nu este clar dacă a avut vreodată imunitate după fiecare infecție. Studiul a adăugat că „este probabil ca al doilea episod să fie o reinfecție”.

În Statele Unite, un alt studiu recent care a fost publicat în The Lancet Infectious Diseases a examinat cazul unui bărbat de douăzeci și cinci de ani din Nevada care a fost infectat de diferite forme de coronavirus în două ocazii.

Cercetătorii, totuși, au remarcat că a doua infecție „a fost simptomatic mai severă decât prima”.

În aceste analize se sugerează ca pacientul a fost infectat de SARS-CoV-2 în doua ocazii separate de un virus distinct genetic, a scris studiul. „Astfel, expunerea anterioară la SARS-CoV-2 s-ar putea să nu garanteze imunitatea totală în toate cazurile”.

În august, cercetătorii din Hong Kong au raportat ceea ce părea a fi primul caz confirmat din lume de reinfecție cu coronavirus . Bărbatul de treizeci și trei de ani a contractat mai întâi virusul la sfârșitul lunii martie și apoi, patru luni și jumătate mai târziu, se pare că a fost infectat din nou în timp ce călătorea în Europa .

Cercetătorii de la Universitatea din Hong Kong au reușit să secvențeze virusul din cele două infecții ale pacientului și au constatat că nu se potrivesc - indicând că a doua infecție nu era legată de prima, informează nationalinterest.