Ciorba, otrava noastră de zi cu zi. Cum să eviți cea mai toxică greșeală

Ciorba, otrava noastră de zi cu zi. Cum să eviți cea mai toxică greșeală

Românii, marii consumatori de ciorbă, trebuie să aibă în vedere că acest fel de mâncare, dacă nu este pregătit corect, devine un pericol pentru sănătate.

Anumite lucruri trebuie evitate cu orice preț, de oricine gătește o ciorbă, mai ales că pericolul pentru sănătate este foarte mare.

„De exemplu, prima apă în care au fost fierte legumele trebuie aruncată, mai ales dacă folosești legume din comerț. De obicei, în această primă apă se regăsesc îngrășămintele și pesticidele folosite la dezoltarea cât mai rapidă a legumelor. Dacă folosești produse bio, poți păstra cu încredere prima apă, deoarece aici se găsesc toate substanțele nutritive din legume.

Un alt truc util la gătit este să adaugi sare în apa în care fierb legumele. Dacă pui sarea la final, în farfurie, ciorba nu va avea același gust, crie divahair.ro. Trebuie să ai grijă și cât timp fierbi legumele, deoarece își vor pierde proprietățile nutritive dacă sunt fierte excesiv. Poți adăuga borș sau un ou, pentru un plus de savoare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Lasă ciorba să fiarbă la foc mic, pentru ca gusturile ingredientelor să se poată amesteca. Deși te grăbești, nu da focul tare. Iar dacă am amintit de grabă, chiar dacă ești tentată să arunci toate ingredientele în oală și să le lași la fiert, trebuie să știi că pentru o ciorbă savuroasă este bine să adaugi ingredientele pe rând. Ordinea este următoarea: mai întâi carnea, apoi legumele tari, urmate de legumele moi. La final, se adaugă orez sau paste, după caz”, potrivit realitatea.net.