Ciorba „falsă” de burtă din ciuperci pleurotus. Cea mai bună rețetă

Ciorbă de burtă. Sursa foto: Arhiva EVZ

Considerată a fi un remediu pentru mahmureală, ciorba de burtă este o mâncare clasică în România.

Ciorba falsă de burtă din ciuperci pleurotus este un înlocuitor delicios la rețeta tradițională. Încearcă această rețetă de supă tradițională de burtă preparată cu ciuperci pleurotus în loc de burtă.

Ingrediente pentru ciorba falsă de burtă din ciuperci pleurotus

Dacă vrei să o prepari din ciuperci pleurotus, trebuie să știi că lista ingredientelor din rețetă este scurtă. Ciuperci de stridii, unt, sare, lapte, făină, ardei roșu iute, usturoi și oțet de vin roșu (sau cidru de mere).

Ciupercile pleurotus feliate subțire, cu branhiile lor, arată ca niște felii de burtă în interiorul supei. Aceste ciuperci nu au o aromă puternică. Așa că restul ingredientelor, în principal usturoiul și oțetul, domină mâncarea.

Ingrediente:

  • 1 kg de ciuperci pleurotus fără codițe, tăiate în fâșii subțiri
  • 4 linguri de unt
  • 1 linguriță de sare
  • 1 cană de apă
  • 2 linguri de făină 1 cană de lapte
  • 3 căței de usturoi – presați
  • 1/3 cană de oțet de vin roșu
  • fulgi de ardei roșu iute pentru garnitură

Ce reprezintă ciupercile pleurotus

Ciupercile pleurotus sunt un tip de ciuperci comestibile. Ele sunt una dintre cele mai populare și mai consumate ciuperci din lume.

Culoarea lor este similară cu culoarea stridiilor crude. Ciupercile pleurotus sunt bogate în proteine, vitaminele B și conțin lovastatină, moleculă care scade colesterolul. Au o textură moale și buretoasă și sunt moi, cu o aromă dulce-amăruie.

Când sunt gătite, au o aromă ușoară și de nucă, asemănătoare cu cea a fructelor de mare.

Aceste ciuperci pot fi consumate crude în salate sau gătite și adăugate în salate, supe și sosuri.

Ciupercile pleurotus sunt îndrăgite în întreaga lume pentru textura lor delicată și pentru aroma lor ușoară și savuroasă.

Sursă foto: Wikipedia

Cum se prepară ciorba falsă de burtă din ciuperci pleurotus

Curăță, spală și taie ciupercile în fâșii subțiri. Topește untul într-o oală mică. Adaugă ciupercile și gătește-le timp de 10 minute. Până când ciupercile eliberează lichid.

Combină făina și apa, bate pentru a elimina orice cocoloașe și adaugă-le în oală. Pune sarea și laptele. Gătește pentru încă 10 minute.

Într-un castron mic sau într-un borcan, combină usturoiul și oțetul. Servește supa cu 1-2 linguri (sau mai mult) din amestecul de usturoi și oțet și ardei roșu iute.

Această supă are cel mai bun gust ca atare, cu o felie de pâine crocantă. Poate fi ornată cu ierburi proaspete, cum ar fi pătrunjelul. Este un remediu excelent pentru mahmureală. De asemenea, ajută și în cazul răcelii, combinația de usturoi, oțet și ardei roșu iute fiind cea care aduce un gust unic supei.