Ciorbă acră cu piept de curcan. Leac pentru organism, după mesele copioase de sărbători

Ciorbă. Sursă foto: Pixabay

După friptură, sarmale și cârnați, ciorba acră va fi preparatul așteptat de întreaga familie. Cu multe legume, borș și piept de curcan, aceasta poate fi savurată în a doua zi de Crăciun. Se prepară rapid și conține doar câteva ingrediente.

Ciorbă acră cu piept de curcan

În prima zi de Crăciun, mesele românilor sunt pline de bunătăți tradiționale. După un asemenea festin culinar, ciorba acră, fructele sau limonada sunt ideale pentru cei care își doresc să nu acumuleze kilograme în plus și să își detoxifice organismul.

Ciorba de legume și piept de curcan are puține calorii și poate fi acrită cu borș, lămâie sau zeamă de varză.

Ingredientele de care vei avea nevoie:

  • 300 grame piept de curcan
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • 2 cartofi
  • 1 dovlecei
  • 1 legătură de leuștean
  • borș
  • 1 lingură de bulion
  • sare

Cum se prepară

Carnea se pune la fiert, iar când începe să clocotească se îndepărtează spuma apărută deasupra. Separat, morcovul și ardeiul se curăță, se toacă mărunt, iar apoi se pun la călit cu un strop de ulei și puțină apă. Între timp, cartofii și dovlecelul se curăță și se taie cubulețe.

Carnea se scoate de la fiert, se taie în funcție de preferințe și se adaugă peste restul ingredientelor. De asemenea, se pun peste cartofii, dovlecelul și bulionul.

Piept de curcan. Sursa foto: Freepik

Ciorbă acră cu piept de curcan. O alegere excelentă, după preparatele cu multe calorii

Oala se acoperă cu un capac și se lasă la foc mic pentru o oră. Pentru un plus de consistență și gust, se poate adăuga puțin orez, însă dacă îți dorești un preparat cu puține calorii, acest pas poate fi omis. Borșul se adaugă înainte cu 20 de minute ca preparatul să fie gata.

La final se adaugă leușteanul tocat mărunt. Această rețetă poate fi adaptată în funcție de preferințe. Astfel, carnea de curcan poate fi înlocuită cu pieptul de pui sau rasolul de vită.