Cioloș, mesaj către Berbeceanu. ”Unde te grăbești să pleci?”

Cioloș, mesaj către Berbeceanu. ”Unde te grăbești să pleci?”

Fostul premier al României și co președinte al USR i-a transmis lui Traian Berbeceanu un mesaj plin de subînțeles.

Cioloș mesaj către Berbeceanu. Traian Berbeceanu a fost prefectul Bucureștiului, până marți, când a anunțat că va renunța la funcție. Funcția de prefect a revenit în urma negocierilor din partidele de guvernare la USR.

Plecarea lui Berbeceanu a fost rapid remarcată de Dacian Cioloș care i-a transmis pe românește să nu se grăbească.

„Am văzut că domnul Traian Berbeceanu și-a luat la revedere de la funcția de prefect, după negocierile politice în care s-a stabilit unde numește prefecți fiecare partid din Coaliția de guvernare. Eu știu că e un om care nu fuge la greu, așa că nu înțeleg unde se grăbește să plece. Lăsând gluma la o parte, situația în care ne aflăm presupune ca în funcții publice cu o responsabilitate mare să fie oameni competenți, care au demonstrat că știu ce au de făcut și e nevoie de multe ori și de continuitate. Chiar dacă numirea în funcția de prefect la București revine PLUS, asta nu înseamnă că avem în vedere doar criterii de partid, ci în primul rând urmărim competența și asumarea unor obiective, respectul pentru muncă și empatia”, a scris Cioloș.

Ne puteți urmări și pe Google News

Traian Berbeceanu prefect PNL. Cioloș mesaj către Berbeceanu

Fost consilier al ministrului de Interne și ulterior prefect de București, Traian Berbeceanu a transmis un mesaj către viitorul prefect USR-PLUS. Mesajul a fost transmis în cursul zilei de marți, când Berbeceanu nu știa că ar putea rămâne prefect la București, susținut de USR.

„Revocarea din funcția de prefect al municipiului București, ca și numirea dealtfel, sunt decizii politice, firești. Am acceptat acestă funcție în urmă cu trei luni, cu multă bună-credință, într-o perioadă deosebit de complicată. Am avut un mandat scurt, dar plin de provocări dintre cele mai grele, cărora nu le-aș fi făcut față fără ajutorul vostru, al bucureștenilor, în primul rând, dar și cu sprijinul total al colegilor din Prefectură și al colaboratorilor din toate instituțiile”, a spus Berbeceanu în mesajul de adio.

Prefecții pot fi politicieni

Conform noilor reglementări, prefecții și subprefecții redevin demnitari. Ei vor fi numiți din rândul membrilor partidelor politice, începând cu acest moment. Modificarea legislației a venit într-un moment în care nimeni nu mai credea că un prefect poate să fie apolitic.

Potrivit noii ordonanțe de urgență, prefecții și subprefecții trebuie să urmeze un program de formare special organizat de Institutul Național de Administrație. Cei care nu au absolvit acest program au la dispoziție doi ani de la numirea în funcție să o facă. Pot fi prefecți sau subprefecți și parlamentarii care au un mandat întreg.

Prin actul normativ s-a reînființat și funcția de secretar general al instituţiei prefectului. Conform actului normativ, astfel se stabilește „o unitate de abordare” cu modul de organizare şi conducere a ministerelor. Secretarul general va fi înalt funcționar public și va fi subordonat prefectului.