Evenimentul Zilei > Politica > Cioloș, AUDIAT în Parlament în legătură cu gaura din bugetul pe 2016. VEZI când îl vor chema aleșii
Cioloș, AUDIAT în Parlament în legătură cu gaura din bugetul pe 2016. VEZI când îl vor chema aleșii

Cioloș, AUDIAT în Parlament în legătură cu gaura din bugetul pe 2016. VEZI când îl vor chema aleșii

Fostul premier Dacian Cioloș va fi chemat la Parlament, săptămâna viitoare, pentru a da explicații aleșilor din Comisiile de buget ale Camerei Deputaţilor şi Senatului cu privire la bugetul pe 2016 despre care PSD susține că ar fi pe minus cu peste 10 miliarde lei, informează Agerpres. Alături de fostul premier vor fi audiați și miniștrii tehnocrați.

Membrii Cabinetului Cioloș vor fi audiați în Parlament, după ce Birourile permanente reunite vor aproba prelungirea termenului până pe 15 februarie pentru depunerea raportului privind analiza rectificărilor bugetare pozitive de anul trecut. 

"Aşteptăm răspuns de la Birourile reunite pentru a stabili noi audieri şi să încheiem această activitate de analiză. Noi am solicitat Birourilor permanente o prelungire a termenului pentru depunerea raportului (până la 15 februarie – n.r.) având motive obiective. Ştim clar că o să vină bugetul, de asemenea sunt motive legate de datele care sunt prezentate pe execuţie de Ministerul Finanţelor. Aşteptăm un răspuns de la Birourile permanente şi vom stabili un program în funcţie de acest răspuns, pentru a ne încadra exact în termenul ce va fi stabilit şi, de asemenea, să avem posibilitatea să invităm la audieri pe toţi cei pe care ne-am propus să îi invităm. Am avut eşalonul secretarilor de stat, acum mergem mai departe, mergem la Consiliul Fiscal, Curtea de Conturi şi mergem la nivel de miniştri, îi invităm pe tehnocraţi", a declarat joi preşedintele Comisiei pentru buget a Camerei, Leonardo Badea. 

Preşedintele Comisiei de buget de la Senat, Viorel Arcaş, a spus că va fi invitat la audieri şi fostul premier Dacian Cioloş. 

"Sperăm ca tehnocraţii să vină la aceste audieri, dacă nu au nimic de ascuns. Dacă obţinem decalarea termenului, probabil că vom face raportul după ce se termină lucrările pe buget, adică după ce bugetul va fi votat în plen", a arătat Arcaş. 

Vicepreședintele Comisie de buget din Senat, liberalul Florin Cîțu, a precizat, pentru EVZ, că situația asupra bugetului pe 2016 nu a fost făcută încă publică, deși secretarul de stat din Ministerul Finanțelor, Daniela Pescaru, a spus că cifrele vor fi prezentate până pe 25 ianuarie.

Parlamentarii specialiști au cerut amânarea termenului pentru prezentarea raportului anchetei și pentru că încă nu au toate datele și un punct de vedere de la Curtea de Conturi.

Parlamentarii USR printre care sunt și foști miniștri sau secretari de stat din Cabinetul Cioloș, cum ar fi ministrul Fondurilor Europene Cristian Ghinea, au anunțat că nu vor veni la audierile Comisiilor, motivând că nu vor să fie părtași la "mascarada" PSD.