Ciolacu în SUA, Iohannis în Dubai. Programul vizitelor

Ciolacu în SUA, Iohannis în Dubai. Programul vizitelor Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Marcel Ciolacu pleacă într-o vizită de lucru peste Ocean, unde se va întâlni cu înalți oficiali la Washington DC și la New York. Pe agenda premierului se află o întrevedere cu Secretarul General ONU Antonio Guterres. În tot acest timp, primul om în stat, Klaus Iohannis participă la summitul COP 28.

Marcel Ciolacu va pleca într-o vizită de lucru în Statele Unite. Din delegația ministrului fac parte Angel Tîlvăr, Luminiția Odobescu, Radu Oprea și Ligia Deca. În tot acest timp primul om în stat, Klaus Iohannis reprezintă România la summitul COP 28 din Dubai.

Marcel Ciolacu, vizită de lucru importantă în Statele Unite

Marcel Ciolacu se va întâlni cu personaje cheie de pe scena politică de peste Ocean. Întâlnirile se vor desfășura în capitala statului american, Washington DC și la sediul ONU de la New York. În prima zi a vizitei de lucru premierul va face o vizită la Muzeul Memorial al Holocaustului urmând ca în a doua parte a zilei să primească vizita reprezentanților comunității de români din Washington, Virginia și Mary Land.

În tot acest timp, Klaus Iohannis va susține un discurs în cealaltă emisferă, în Dubai. Începând cu ora 10:00, liderul de la Cotroceni va susține un discurs pe scena summitului COP 28 prin care va evidenția importanța aderării României în Alianța Solară Internațională.

Ne puteți urmări și pe Google News

Klaus Iohannis suține ultimul discurs la COP 28

Delegația lui Marcel Ciolacu va începe ziua de luni cu o ceremonie la Cimitirul Eroilor Arlington, urmând ca mai apoi să aibă o întrevedere cu Lloyd Austin, secretarul american al Apărării și cu Antony Blinken. În partea cealaltă a globului, Klaus Iohannis va susține la 08:55, ora României ultimul discurs în cadrul evenimentului „Sustainable Innovation Forum 2023”, de la COP 28.

Vizita lui Marcel Ciolacu continuă și marți 04 decembrie. Premierul are programat o întâlnire cu reprezentanții companiei Lockheed Martin și ulterior cu Mike Rogers și Adam Smith, co-preşedinţi ai Comitetului pentru forțe armate din Camera Reprezentanţilor.

Ciolacu merge în vizită de lucru în SUA

Marcel Ciolacu. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Marcel Ciolacu se întâlnește cu secretarul general ONU, Antonio Guteres

În aceeași zi de 4 decembrie, prim-ministrul României se întâlnește cu senatorii Ben Cardin și James Risch, co-preşedinţi ai Comitetului pentru relaţii externe din Senatul american. Totodată, se va întâlni cu membri ai Camerei Reprezentanților și cu membri ai grupului de prietenie cu România din Camera Reprezentanților, potrivit gov.ro

Marcel Ciolacu încheie ziua de marți în prezența reprezentanților companiei Google și cu persoanele din Consiliul de Administrație al USEA( United States Energy Association).

Agenda ministrului continuă miercuri 05 decembrie cu alte întâlniri extrem de importante. Marcel Ciolacu va fi primit de Antonio Guterres, secretarul general al ONU și de președintele Adunării Generale al Națiunilor Unite Dennis Fraces.