Fostul ministru de Finanțe Eugen Teodorovici urmează să candideze împotriva lui Marcel Ciolacu, din partea unei tabere a nemulțumiților din partid.

Amânarea congresului PSD după încheierea stării de alertă, pare să nu fie în favoarea lui Marcel Ciolacu care și-ar putea vedea amenințată candidatura la funcția de președinte al partidului.

Surse politice îl dau aproape sigur pe fostul ministru de Finanţe, Eugen Teodorovici, drept candidat la coducerea partidului, împins în față de o grupare rebelă care nu este mulțumită de ceea ce se întâmplă acum în PSD și de felul în care Marcel Ciolacu și echipa sa înțeleg să facă opoziție la actuala guvernare.

Chiar dacă în ultima perioadă reprezentanții PSD se manifestă din ce în ce mai vocali și mai agresivi împotriva liberalilor, acest lucru nu se reflectă și în sondajele de opinie, unde partidul stagnează.

Inițial, nemulțumiții s-au orientat spre Sorin Grindeanu, fost premier PSD și actual șef al ANCOM, care a cochetat mult timp, în ultimele luni, cu ideea de a reveni în PSD și de a-i face concurență lui Marcel Ciolacu. Șeful ANCOM, tocmai a anunțat, însă, săptămâna trecută că nu se va înscrie în cursa internă pentru conducerea PSD, împotriva lui Marcel Ciolacu.

În aceste condiții, mai mulți lideri de organizații județene, nemulțumiți de actuala conducere s-au reorientat spre Eugen Teodorovici.

Dând parcă semnalul revoltei în partid, Codrin Ștefănescu i-a cerut lui Eugen Teodorescu, într-o postare pe Facebook, să se înscrie în cursa pentru conducerea partidului.

„Iar tu, dragā Eugen Teodorovici, când ai de gänd sā-ti anunti candidatura pentru functia de presedinte al partidului? Vrei să te rugăm?”, a scris Codrin Ștefănescu pe Facebook.

Adversarul lui Ciolacu

Eugen Teodorovici a intrat într-un con de umbră, fiind în conflict cu Marcel Ciolacu și echipa acestuia de aproape jumătate de an. Membru al echipei Dăncilă, la conduceea PSD, Eugen Teodorovici a refuzat să renunțe la poziția de președinte executiv în momentul în care Viorica Dăncilă şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte PSD.

A cedat, în cele din urmă și a renunțat la funcție, în urma presiunilor liderilor partidului care îl susțineau pe Marcel Ciolacu să preia conducerea interimară.

Congresul PSD, care trebuia să aibă loc la începutul anului, a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus și urmează să fie organizat după încheierea stării de alertă, cel mai probabil în această vară.

 

Ciolacu și Orban, demascați! Cel mai mare blat din istoria României?

PSD fierbe! Acuzaţii fără precedent la adresa lui Ciolacu. Ce zice „omul lui Dragnea”