Ciolacu a provocat un adevărat tsunami. Dezvăluirea despre cele 100 de milioane de doze de vaccin l-a scos din minți pe Vlad Voiculescu

Ciolacu a provocat un adevărat tsunami. Dezvăluirea despre cele 100 de milioane de doze de vaccin l-a scos din minți pe Vlad Voiculescu Sursa foto : arhiva EVZ

Marcel Ciolacul, liderul PSD, a provocat un tsunami după ce a declarat că fostul ministrul al Sănătății Vlad Voiculescu ar fi achiziționat 100 de milioane de doze de vaccin pentru doar 15 milioane de români. Reacțiile după dezvăluirile liderului PSD nu au întârziat să apară, Vlad Voiculescu l-a acuzat pe acesta de minciună şi manipulare.

Marcel Ciolacu a stârnit un tsunami după dezvăluirile referitoare la achiziţia de vaccinuri. În replică, Vlad Voiculescu îl acuză pe liderul PSD de minciună şi manipulare, iar fostul ministru PNL  Alexandru Nazare a declarat că ”nu am fost de acord cu suplimentarea achiziţiilor de doze de vaccin”.

Nea Ciolacu a deschis iar gura şi a scos din nou ceva urât-mirositor. Noile declaraţii calomniatoare despre Dr. Ioana Mihăilă şi USR miros a prostie, miros a minciună, miros a stat USL-securistoid care nu ştie decât să fure şi să arunce cu rahat în oricine îi încurcă. Nea Ciolacu zice de un memorandum din mai 2021 pentru achiziţie de vaccinuri şi pune asta în legătură cu expirarea unui milion de doze zilele trecut, a scris fostul ministru al Sănătăţii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vlad Voiculescu îl atacă pe Marcel Ciolacu după dezvăluiri

Vlad Voiculescu e replicat că ”prostia” constă în faptul că Marcel Ciolacu se referă la un memorandum pentru livrări în anii 2022-2023.

Suntem în aprilie 2022, cu siguranţă nu a expirat nimic ce ar fi fost livrat în 2022-2023. O mică prostie şi manipulare deci. Dar prostia şi mai mare este că aruncă vina cumpărării unor vaccinuri ministrului (USR) şi vicepremierului (USR). Ori un memorandum se face tocmai atunci când decizia nu se ia la nivelul unui ministru ci la nivelul întregului guvern - decizia finală fiind mereu a premierului.

Eu am cerut în repetate rânduri publicarea înregistrării şedinţei de guvern din martie. Veţi auzi acolo atât intervenţiile mele im care atrăgeam atenţia asupra cantităţii şi asupra bugetului insuficient al Ministerului Sănătăţii cât şi dezacordul dintre Alexandru Năzare şi Florin Citu pe aceasta tema pentru că primul nu înghiţea aberaţiile şi anti-matematica lui Cîţu - premier la data respectiva. Dr. Ioana Mihăilă a sunat probabil zeci de ministere ale sănătăţii din Europa şi nu numai ca să re-vândă vaccinuri şi să reducă risipa făcută de domnul Cîţu cu comenzile de vaccinuri de parcă ar fi fost într-un bar în SUA, a mai scris Voiculescu.

Vlad Voiculescu spune că totul a fost pe mâna lui Florin Cîţu şi că el primea doar sarcini

De la achiziţia vaccinurilor la comunicare şi logistica - totul a fost în mâna PNL - mai precis Florin Citu, CNCAV. Negocierile se făceau printr-un consilier onorific al domnului Andrei Baciu (PNL, vicepreşedinte al CNCAV) şi mergeau pentru decizie direct la premier - iar premierul semna.

Ministerul Sănătăţii primea apoi sarcina să facă “formalităţile”. Aceasta este problema pe care am semnalat-o chiar atunci şi anume la cel mai înalt nivel administrativ (în şedinţă de guvern) şi politic (în şedinţele de coaliţie). Nu pot să spun că mă mai miră cu adevărat ceva, e doar îngrozitor de trist că ţara a ajuns din nou pe mâna lor şi îşi permit chiar orice, a încheiat Vlad Voiculescu în replica sa de pe social media.

Ce spune Alexandru Nazare despre achiziţionarea de vaccinuri

Şi fostul ministrul PNL de Finanţe Alexandru Nazare a reacționat după această dezvăluire şi a scris pe contul său de socializare:

Fac precizarea ca memorandumul din luna mai 2021 nu poartă semnătura mea şi nici a unui secretar de stat din Ministerul de Finanţe. Memorandumul nu a fost avizat de Ministerul de Finanţe. Nu am fost de acord cu suplimentarea achiziţiilor de doze de vaccin.

Nu am fost de acord nici cu modul în care aceste achiziţii erau fundamentate, iar când decizia a fost luata am solicitat o strategie de revânzare. De asemenea, amintesc faptul că am solicitat, în premiera încă de anul trecut, declasificarea datelor referitoare la achiziţiile de doze de vaccin, a scris Nazare.

Dezvăluirea lui Marcel Ciolacu despre vaccinuri

Marcel Ciolacu a declarat că România a cumpărat peste 100 de milioane de doze de vaccin, pentru 15 milioane de români. El a acuzat fostul Guvern că a mai făcut un contract de 40 de milioane doze, pentru anii 2022 şi 2023, care nu au venit încă în România, iar costul acestora a fost de 730 de milioane de euro.

Au compărat prima oară 65 de milioane de doze. Au expirat acum câteva zile vreo două milioane de doze, le-am aruncat, a spus Marcel Ciolacu. Noi avem o ţintă de populaţie pentru vaccinare de 15 milioane de români. În mai anul trecut, ministrul USR, mi se pare, de la Sănătate, a semnat un memorandum către Guvern, a fost contrasemnat de domnul Barna, pentru că era vicepremierul cu atribuţii pe zona sănătate şi mai sunt doi semnatari, ministrul de Finanţe şi prim-ministrul, dar toată procedura e plecat din zona de sănătate. Au mai făcut un contract de 40 de milioane doze de vaccin pentru anii 2022 şi 2023, care nu au venit încă în România,  a dezvăluit Ciolacu, duminică seara, la emisiunea Subiectiv.