Ciocolata de Dubai. O rețetă banală, de care profită din plin comercianții

Sursa foto: DailyMail

În ultimele luni, un desert de Dubai a luat fața iubitorilor de dulciuri din întreaga lume și a devenit un adevărat fenomen pe rețelele sociale. Este vorba despre ciocolata din Dubai, o combinație de ciocolată topită, aluat crocant și pastă de fistic, care i-a cucerit pe mulți  prin textură și gust.

Ciocolata de Dubai. Care este, de fapt, rețeta

Acest desert  este promovat exploziv pe rețelele de socializare, iar producătorii de dulciuri profită din plin. Dar care este rețeta. Pentru a crea desertul din Dubai, ai nevoie de ciocolată neagră, ciocolată cu lapte, ciocolată albă, aluat kunafa (sau similar), pastă de fistic și fistic mărunțit. Prepararea începe cu prăjirea aluatului de kunafa până devine crocant și auriu, iar apoi urmează topirea ciocolatei, adăugarea uleiului de cocos și prepararea umpluturii din pastă de fistic. După ce toate ingredientele sunt gata, se asamblează desertul prin alternarea straturilor de ciocolată topită și umplutură de fistic, urmată de o sigilare finală cu ciocolată și congelarea pentru câteva ore.

Prin urmare, ciocolata din Dubai poate fi preparată acasă.

Sursa pastry-workshop

Cum se consumă

După ce batoanele de ciocolată au stat în congelator pentru aproximativ două ore, ciocolata e bună de mâncat. Acessta poate fi savurată, dacă iese  bună, alături de o cafea aromată sau un ceai fără zahăr, pentru a contrasta cu dulceața intensă a ciocolatei.