Cioacă e liber

Cioacă e liber

Decizia a fost luată în urma cu cîteva minute de Curtea de Apel Bucureşti.

După cinci zile petrecute în arest, Cristian Cioacă a fost eliberat, însă, va rămâne sub supraveghere judiciară. Acesta a fost arestat pentru accesarea ilegală a adresei de e-mail a soţiei sale, Elodia Ghinescu, pe care anchetatori susţin că a ucis-o. 

Poliţistul Cristian Cioacă a fost adus la ora 13.00, la Curtea de Apel Bucureşti, şi a raspuns din boxa acuzaţilor la întrebările judecătorului.             Instanţa supremă a transmis, în cursul dimineţii, la solicitarea expresă a Curţii de Apel Braşov, dosarul de urmărire penală al poliţistului.             Ieri, Curtea de Apel Braşov a amânat discutarea cererii de eliberare sub control judiciar a lui Cristian Cioacă, depusă de avocatul acestuia, Florentin Sorescu, deoarece dosarul poliţistului nu a ajuns de la instanţa supremă. 

Florentin Sorescu, avocatul inculpatului, a declarat sâmbătă în cadrul unei conferinţe de presă, că este convins că instanţa va dispune punerea clientului său în libertate sub control judiciar, susţinând că dosarul în cauză "este confecţionat".

Ne puteți urmări și pe Google News

Judecarea cererii trebuia să aibă loc la sfârşitul săptămânii trecute, dar a fost amânată, pentru că dosarul nu a ajuns la timp de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la instanţa braşoveană.

Cristian Cioacă este principalul suspect în cazul dispariţiei soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu. Procurorii de la DIICOT îl acuză pe poliţist şi de instigare la acces fără drept la sistemele informatizate.

(15:37)