Cine poate declara sfârşitul pandemiei de gripă porcină

Cine poate declara sfârşitul pandemiei de gripă porcină

Comitetul de Urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) intenţionează să reanalizeze cât mai rapid toate datele şi statisticile pe care le deţine pentru a putea hotărî dacă pot declara încheiată pandemia de gripă porcină, scrie Bloomberg News, care citează două surse din cadrul OMS.

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Margaret Chan,  este aceea care trebuie să decidă dacă, în prezent, cazurile de infectare cu virusul A/H1N1 necesită o atenţie sporită sau dacă virusul a suferit alte mutaţii care să îl facă imun la vaccin, fiind astfel, în continuare, un periocl major.

Purtătorul de cuvânt al OMS, Gregry Hartl, a declarat pentru Bloomberg că decizia în acest sens va fi luată în funcţie de caracteristicile virusului, iar o dată pentru anunţul oficial nu a fost încă stabilită.

În prezent, Tamiflu este produsul antiviral cel mai folosit pentru tratarea gripei provocate de virusul A/H1N1.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cunoscută drept "gripă porcină" sau "gripă nouă", noua boală virală a izbucnit în Mexic, la începutul anului 2009, şi s-a răspândit la nivel mondial în numai şase săptămâni de la semnalarea primelor cazuri de infecţie cu virusul A/H1N1.

Pandemia de gripă nouă a ucis mii de persoane în întreaga lume. Numai în România, ultimele informaţii oficiale arată că numărul de persoane infectate cu virusul gripei noi a ajuns la 7008, iar cel al deceselor din aceeaşi cauză este de 122.