Evenimentul Zilei > International > Cine i-ar lua locul lui Putin dacă acesta va fi revocat din funcție. Previziunile unui strateg ruso-israelian
Cine i-ar lua locul lui Putin dacă acesta va fi revocat din funcție. Previziunile unui strateg ruso-israelian

Cine i-ar lua locul lui Putin dacă acesta va fi revocat din funcție. Previziunile unui strateg ruso-israelian

Vladimir Putin are toate șansele să fie dat jos de la putere dacă va avea loc o nouă înfrângerea a armatei sale în Ucraina, spune strategul politic ruso-israelian Mihail Sheitelman. El a anunțat și cine se poate pregăti pentru a lua rolul de dictator.

Mihail Sheitelman a menționat că elita rusească nu mai are încredere deplină în deciziile președintelui rus și că există tot mai des discuții cu privire la persoane care ar putea veni la conducerea Federației Ruse. Potrivit spuselor strategului, viitoarea formă de guvernare va depinde de jocurile din culise.

În opinia lui Sheitelman, oligarhul Evgheni Prigojin, cel numit și „bucătarul lui Putin” este cel care i-ar putea lua locul președintelui rus.

„Obișnuim să vorbim despre diferiți oameni care ar putea conduce Federația Rusă: atât fiul lui Patrușev, cât și Kiriyenko (în funcție de grupul care câștigă). Dar, în ultima săptămână, brusc mi s-a părut că ar putea fi „bucătarul lui Putin”, domnul Prigojin.

Este important ca el să facă totul în mod deschis, să facă discursuri strălucitoare care ajung la inimile tuturor, să nu se ascundă de întrebări dificile”, a explicat strategul.

Prijojin era omul lui Putin care se supunea mereu și nu deschidea gura, însă în ultima perioadă s-a observat că acesta este din ce în ce mai prezent și spune totul în mod direct.

Acesta este motivul pentru care „bucătarul lui Putin” i-ar putea lua locul la conducere, a mai menționat strategul, potrivit ziare.com.

„Bucătarul lui Putin” a recrutat prizonieri ruși pentru a merge la război

Evgheni Prigojin a fost cel care a recrutat recent mii de prizonieri ruși pentru a merge la război. Vladimir Putin pare a fi disperat să recruteze noi soldați care să lupte pe frontul din Ucraina, alături de grupul de mercenari Wagner. Astfel, armata rusă a apelat tot mai des la pușcăriași cărora le promite grațierea.

Echipa lui Aleksei Navalnîi, cel mai mare opozant al lui Putin, a publicat un videoclip, în care o persoană, despre care se spune că ar fi oligarhul Evgheni Prigojin, încearcă să recruteze deținuți.

Recrutorul le spunea deținuților că, dacă au împlinit peste 22 de ani, se pot alătura grupului. Cei mai tineri trebuie să aibă acordul familiei, iar cei  de peste 50 de ani trebuie să dovedească că au o condiție fizică bună.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: