Evenimentul Zilei > Justitie > Cine este spionul angajat de primarul Nichita pentru a-i urmări amanta
Cine este spionul angajat de primarul Nichita pentru a-i urmări amanta

Cine este spionul angajat de primarul Nichita pentru a-i urmări amanta

Ionuţ Dumitraşcu, angajat al S.C. Salubris S.A., este un apropiat al primarul Iaşului, Gheorghe Nichita. Dumitrașcu este un împătimit al jocurilor de noroc și apare în două ipostaze în stenogramele DNA.

Potrivit Ziarului de Iași, prima dată numele lui Dumitrașcu este legat de o deplasare în Municipiul Cluj Napoca pentru o serie de întâlniri cu un cetăţean englez – Robert Wolsey. «Dumi», așa cum îi spun apropiații, ar fi încercat să obţină informaţii personale despre acesta sub pretextul unor întâlniri de afaceri, pentru care i-au fost viraţi pe card, în două tranşe, 2.000 de lei. „E însurat, nu-i însurat, are soţie aici, nu are aici, are la Londra, unde-o are…“, ar fi dorit să afle primarul, conform stenogramelor DNA.

Pentru a cere banii necesari simulării afacerii desfăşurate cu cetăţeanul englez, «Dumi» a cerut în două rânduri să i se „alimenteze mitraliera“ şi să mai primească „nişte oxigen“.

Apoi, Dumitraşcu este cel care este trimis la Suceava, alături de detectivul Ion Băcioi, la Vila Alice, pentru a efectua „o reconstituire“. Primarul i-a transmis telefonic lui Ştefan Avîrvarei să meargă alături de «Dumi» la Suceava ca să ia o anumită cameră de hotel în care ar fi stat Adina Samson, iubita primarului, şi să stea cu «Dumi» în pat în timp ce detectivul Băcioi să îi asculte. Din primele informaţii, se pare că la vila respectivă cei trei trebuiau să descopere dacă iubita primarului are o întâlnire amoroasă sau una de afaceri, iar ei făceau acest lucru verificând dacă patul scârţâie sau nu.

Apreciat de primar pentru calităţile sale sportive deosebite, fiind considerat la un moment dat ca unul dintre talentele fotbalistice «Dumi» a ajuns să reprezinte România la nivel internaţional, făcând parte dintr-o reprezentantivă naţională care a câştigat distincţii la fotbal în sală jucând inclusiv în Brazilia.

Ulterior, acesta și-a dezvoltat o afacere cu „păcănele“ care i-au adus în doar trei ani o avere considerabilă, mărturisind tuturor prietenilor săi că şi-a construit o vilă într-un cartier rezidenţial al Iaşului şi circulând prin oraş într-o maşină decapotabilă.

 Însă în urma unui control al Serviciului Judeţean de Metrologie Legală din Iaşi, realizat la începutul acestui an, s-a descoperit faptul că «Dumi» nu ar fi avut avizele de funcţionare pentru aparatele din cele 15-20 de locuri din Iaşi unde le avea amplasate. Împătimit al jocurilor de noroc, poker pe sume foarte mari, «Dumi» ar fi încercat să îşi crească câştigurile aici dar a ajuns să piardă sume importante de bani. Astfel că acesta şi-a pierdut afacerea.

Jurnaliștii de la Ziarul de Iași mai scriu că «Dumi» a ajuns angajat la Relaţii Publice la S.C. Salubris S.A, de unde ar fi făcut mai multe servicii personale pentru primar ca cele precizate în dosarul DNA.