Cine e procurorul Pată, șeful de la DNA care nu a convins instanța în cazul profesorului Beuran

Cine e procurorul Pată, șeful de la DNA care nu a convins instanța în cazul profesorului Beuran

La vremea respectivă, surse din Parchetul Urziceni au afirmat că, de fapt, între procurorul Constantinescu şi şeful său s-a iscat un scandal, iar motivul principal al acestuia ar fi fost faptul că Narcis Constantinescu voia să părăsească Urziceniul şi să se mute înapoi la Slobozia.

Cam acesta a fost evenimentul cel mai important din cadrul instituţiei. Despre ceva dosare mai acătării, nici vorbă. Acum, de unde dosare grele la Urziceni? Ciocnirea clanurilor din Bărbuleşti? Prea puţin!

Dar până la data de 20 noiembrie 2018, dată importantă în viaţa profesională a procurorului Pată şi, după cum se va vedea puţin mai târziu, a justiţiei din România, s-au mai întâmplat câteva mici evenimente. În primul rând Daniel Pată a devenit unul dintre unul dintre cei 3.876 de semnatari ai memoriului privind retragerea proiectului de modificare a legilor justiţiei.

După aceea, tot pe tăcute şi tot fără să dea nici un concurs, a fost promovat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. De unde, tot pe tăcute, a ajuns la DNA. Mai întâi ca simplu procuror, pentru ca, până la urmă să vină şi ziua cea mare. Funcţia de procuror şef al Serviciului de combatere a corupţiei la nivel înalt din cadrul Secţiei de combatere a corupţiei în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Din această calitate a început, evident, să se ocupe de marii corupţi.