De cele mai multe ori sub influența emoțiilor poți face multe greșeli atunci când te decizi să te căsătorești. S-a demonstrat că nu întotdeauna căsătoria cu alesul sau aleasa este decizia corectă. Există câteva situații care apar şi ar trebui să te facă să te gândești dacă merită să faci pasul.
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a dezvăluit în cadrul emisiunii „Adevăruri Ascunse” care sunt cele cinci motive pentru care ar fi indicat să-ți anulezi nunta.
De cele mai multe ori cuplurile nu fac pasul de a anula nuntă deoarece se gândesc la ce va spune lumea, apoi la pierderile financiare cu rochii de nună, costume, invitații, restaurant, cadouri şi tot ceea ce mai cuprinde un astfel de eveniment. Când se ajunge să rupi nunta, deja acolo relaţia scârțâie foarte tare. Trebuie să fii curajos să faci asta, a declarat Lidia Fecioru.
Primul motiv: Incertitudinea
Unul dintre motivele pentru care merită să rupi nunta este incertitudinea. De pildă, ai o perioadă în care vezi dacă partenerul se încadrează în viaţa ta. Dacă îţi oferă siguranţă, dacă îşi doreşte copii, familie.
Dacă apare această incertitudine, deja începi să-ţi pui un milion de întrebări. Relaţia se schimbă unde este lipsa iubirii. Poate să fie şi un interes la mijloc, dar orice interes ar fi, relaţia se va măcina.
Al doilea motiv: Intuiția
Al doilea motiv invocat de Lidia Fecioru pentru care trebuie să-ţi anulezi nunta este intuiţia. Toată lumea are acea bucăţică de Dumnezeu în el. Dacă intuiţia îţi spune, nu face acel pas, nu-l face. Se spune că facă ai plecat dintr-o relaţie, nu te uita înapoi. Dacă te vei uita, o să înceapă să-ţi pară rău şi vei vrea să o iei de la capăt.
Este un timp pierdut. Nimic nu se schimbă. Şi ea şi el îşi pot găsi pe cineva alături de care să fie fericiţi. Deci, nu este o tragedie. Tragedie este când apare un copil, care ajunge să fie o armă. Ei doi poate se despart, iar copilul suferă.
Al treilea motiv: Întrebări nesoluționate
Al treilea motiv pentru care să-ţi anulezi nunta este existenţa întrebărilor nesoluţionate. De exemplu, numărul de copii, locul de trai, asumare, cine câştigă mai bine, cine se ocupă de casă. Multe cupluri nu îşi pun aceste întrebări înainte de a se căsători.
Viaţa în sine nu trebuie luată în serios. Fiecare zi a noastră nu trebuie luată ca la carte. Dacă nu am avea o uşoară nebunie, precum să faci o nuntă, nu am putea trăi oricum în fiecare zi. Îţi trebuie puţină inconştienţă.
Este o partea ascunsă a căsniciei. Este o loterie. Nu ştii ce îţi poate aduce- bucurie sau supărare.
Al patrulea motiv: Existenţa presiunii din exterior
Al patrulea motiv pentru care să-ţi anulezi nunta este existenţa presiunii din exterior. Se fac căsătorii din presiune. Am văzut oameni care au trrăit 20 de ani în concubinaj cu asumare, iar când s-au căsătorit, s-au şi despărţit.
Bărbaţii nu vor căsătorie, pentru că într-un concubinaj, bărbatul primeşte tot şi nu dă nimic. El este singurul care primeşte. Concubinajul îţi dă o libertate.
Când există presiune din exterior, deja aici se rupe relaţia între copii şi părinţi. Copiii fug de acasă, de lângă părinţi, ca să nu aibă această presiune asupra lor. Părinţii vor siguranţă. Căsătoria pentru o femeie este o siguranţă, iar părinţii vor asta pentru ea. Se spune că, dacă după o perioadă de timp lipsa mea nu a schimbat nimic în viaţa ta, nici prezenţa mea nu o va schimba.
Al cincilea motiv: Sinceritatea
Al cincilea motiv pentru care să-ţi anulezi nunta este sinceritatea. Când partenerul minte egal „Nu te mai iubesc”. Oamenii se căsătoresc neiubindu-se Oamenii se căsătoresc neiubindu-se, dar cumva se reîndrăgostesc în timpul căsniciei. Unii se căsătoresc din dragoste, după care nu se mai iubesc.
După 7,8,9 ani, se spune că partenerii nu se mai iubesc şi apoi iar se îndrăgostesc. Oamenii trebuie să schimbe ceva în viaţa lor. Nu poţi să-ţi îngrădeşti partenerul, să-l ţii departe de familie. Să-l ţii ca într-o colivie. Este un act de curaj să spui nu mă mai căsătoresc chiar înainte de căsătorie. Este un act de curaj pe care puţini îl au, din păcate.
Dacă ar avea cu toţii acest curaj, oamenii ar fi mult mai liberi sufleteşte. Trebuie să ne asumăm sinceritatea. Dacă ne fofilăm nu ajungem nicaieri. Când nu eşti pregătit, nu face pasul hotărâtor”, a spus Lidia Fecioru la Antena 3 CNN.