Horoscopul lui Dom' Profesor. Cinci "minuni" din anul 2014

Horoscopul lui Dom' Profesor. Cinci "minuni" din anul 2014

Pe 7 ianuraie s-au născut Sf. Bernadette de Lourdes, Nicolas Cage, Zora Neale Hurston, Elena Ceuşescu, Ioana Bulcă, Ion Minulescu, Octav Băncilă, Mircea Sântimbreanu.

Ziua de naştere a Sfântului Ioan, cel care l-a botezat pe Iisus, reprezintă punctul final în sărbătorile de iarnă.

La mulţi ani, tutoror celor care îşi sărbătoresc onomastica, sau ziua de naştere, de Sf. Prooroc Ioan Botezătorul!

Sărbătoarea creştină a Sf Ioan Botezătorul, apărătorul pruncilor, a moaşelor şi a femeilor, în general, a fost calchiată peste o foarte veche sărbătoare feminină de iniţiere şi înfrăţire care datează, probabil, din perioada matriarhatului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Femeile se „iordănesc”. Adică petrec toată noaptea şi neglijează bărbaţii, nici de mâncare nu le fac. Niciun bărbat nu poate să zică sau să facă nimic şi trebuie să se supună obiceiului, pentru că altfel va fi mâncat de lupi în anul ce urmează. Lupii apar din ce în ce mai evident ca justiţiari şi executori ai tradiţiei şi a voinţei Domnului, spune preotul Simeon Florea Marian, icoană a culegătorului de folclor.

Femeile tinere măritate în anul ce a trecut sunt primite în comunitatea „surorilor” prin stropire cu apă sfinţită. După regiune sunt multe ritualuri elaborate, unele chiar ciudat de interesante. Cea mai în vârstă dintre femei le şopteşte la ureche multe lucruri de ale femeilor şi le spune cuvintele de recunoaştere cu alte „surori”.

În timp, probabil din cauza misoginismului, a apărut şi o „iordăneală” a flăcăilor care, însă, se lasă cu beţii şi cu capete sparte, după cum arată bunul preot.

Peste toată „iordăneala” apare şi Lupul Şchiop, care şi-a terminat vânătoarea de demoni şi este obosit, după ce a "fugit" cu viteza luminii, fiind astfel, invizibil. Cele câteva zile frumoase din jurul Bobotezei - tradiţia spune că le datorăm Lupului Şchiop, care a cerut protectoarei lui, Sfânta Maică a Domnului, puţin soare ca să se odihnească şi să prindă putere de la razele binefăcătoare.

În această zi se fac unele remarci oraculare asupra mersului vremii, dar de când cu „încălzirea globală” produs al nebuniei şi prostiei omeneşti, nebunie care a detonat mii de dispozitive atomice în atmosferă, experienţe ale diavolului – ei bine, natura a fost mutilată şi este greu să mai prevezi ceva!

Dar, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, vreau să vă fac parte la "minunile" care s-au întâmplat în 2014. Este vorba de un excelent articol: "The Most Futuristic Predictions That Came True In 2014" scris de George Dvorsky, pe "io9".

Astăzi, primele cinci "minuni":

Telepatia asistată de computer a fost cu succes demonstrată.

În mod remarcabil, procesul este complet inofensif, neinvaziv. Este vorba de electroencefalografe legate la internet (EEG) şi   "robot-assisted image-guided transcranial magnetic stimulation" de care habar nu am ce este, aşa că am preferat varianta anglo-saxonă a denumirii, ca să nu inventez ceva, din neştiinţă. În 2014 o echipă internaţională de cercetători au reuşit să transmită, telepatic, cuvintele "hola" şi "ciao" între două persoane, una aflată în Franţa, cealaltă în India.

Acum, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, trebuie să vă spun că păcăleala cu telepatia s-a mai jucat odată! În timpul războiului rece. Nu prea înţeleg de ce este nevoie de telaptie... pe internet? Ca să nu-ţi citească Big Brother corespondenţa?

NASA a trimis prin e-mail o cheie franceză în spaţiu.

Astronautul Barry Wilmore a primit, în spaţiu, pe ISS, un e-mail care conţinea cele 20 de părţi ale unei chei franceze necesare unei intervenţii de urgenţă. O imprimantă 3D i-a permis astronautului să manufactureze cheia necesară. Este, evident, o reclamă pentru imprimantele 3D, scumpe şi proaste, care nu au găsit prea mulţi fraieri să le cumpere, aşa cum se scontase.

Chirurgii încep să folosescă suspendarea vieţii.

Este o procedură experimentală. Chirurgii de la "UPMC Presbyterian Hospital" folosesc o răcire accentuată a pacienţilor aflaţi în situaţii dramatice, ca să-i ţină în viaţă suspendată în timpul operaţiei.

Ca să fiu rău, chirurgii respectivi nu vor să le moară pacientul pe masa de operaţie!

US Navy a instalat pe o navă un laser de război.

Parcă nu ar fi fost suficiente arme! Noua armă, numită HEL, High Energy Laser, a fost instalată pe "US Ponce" care face manevre în Golful Persic. Până acum HEL a scufundat două bărci şi a doborât o dronă. Americane. Sperăm că laserul nu o să-şi facă un obicei în "friedly fire"! Se pare că o să fie o luptă pentru pace, că nu o să mai scape nimeni!

Oamenii de ştiinţă au descărcat mintea unui vierme într-un robot.

OpenWorm Project! Domniile voastre, dragi lupi, padawani şi hobbiţi aţi lucra la aşa ceva? Probabil că da, dacă aţi fi plătiţi bine! Timothy Busbice, unul dintre cercetători, spune că s-a creat un program de computer, un soft, care imită procesul "gândirii" unui vierme şi l-a instalat într-un robot LEGO Mindstorms EV3. Respectivul robot încearcă, fără succes, să treacă printr-un zid. Tot timpul.

Ce să zic, este cale deschisă pentru mulţi dintre iubiţii noştri politicieni, "vedete", oameni de media, "celebrităţi", fotbalişti şi curtizane să se transfere într-un robot. Procesul, la cei amintiţi, sau la alţii ca ei, este mult mai simplu decât la un vierme!

BERBEC    Este una dintre rarele zile liniştite în care nu se întâmplă nimic negativ. Urmezi un program obişnuit care te protejează de neplăceri. Nu uita să feliciţi pe cei cu onomastica astăzi! Eşti pregătit moral şi material pentru schimbările care se profilează şi, în sinea ta, eşti mândru şi mulţumit pentru că vremurile nu te iau pe nepregătite. În activitate, la munca de zi de zi, eşti creativ şi inspirat în a găsi metode care să-ţi simplifice şi să-ţi uşureze viaţa profesională.

TAUR   Eşti influenţat pozitiv de atmosfera de sărbătoare întreţinută de onomasticile celor din jurul tău. Ritmul zilnic este posibil să se accelereze mai mult, dar tu trebuie să ţii bine hăţurile! Poţi evita, cu siguranţă, o situaţie neplăcută, prin amânarea unor întâlniri sau prin reprogramarea unor evenimente. În a doua parte a intervalului trebuie să dai dovadă de prudenţă şi chiar suspiciune în analiza unor veşti şi informaţii.

GEMENI   Combină farmecul personal cu tact şi calm şi poţi obţine acordul, aprobarea de care ai atâta nevoie. Fie că este din domeniul sentimental sau profesional, aspectele îţi dau şanse de succes! Astăzi dispoziţia ta sufletească este dintre cele mai bune. Aproape nimic nu te poate întrista sau perturba. Mergi înainte pe drumul tău însorit, chiar dacă afară ninge sau este frig, fără să-ţi pese foarte mult de ceea ce se întâmplă în jur.

RAC   Ai multe lucruri şi proiecte personale amânate, dar astăzi ai multă energie, poţi accelera activitatea, ai spor în ceea ce faci şi inspiraţie. Mică petrecere, organizate de Ioni şi Ioane! Tine-ţi prietenii aproape şi inamicii şi mai aproape, dar nu îi lua in braţe. Fii convenţional, cordial dar prudent, in noile relaţii cu cei care doresc neapărat să-ţi devina prieteni. Noi prietenii şi/sau alianţe. O parte din nativii din Rac au parte de o problemă care îi pune pe gânduri. De fapt nu problema, ci rezolvarea ei!   LEU   Ai ghinionul să repeţi o greşeală din trecut, din prea multă corectitudine şi generozitate. Nu este obligatoriu, dar naivii lei sunt victime sigure pentru escroci şi şantajiştii sentimentali. Modul în care abordezi astăzi relaţiile de serviciu denotă că ai învăţat din greşelile trecutului. Totuşi, trebuie să fii mai calm şi mai destins ca să poţi aborda problemele care îţi frânează activitatea profesională şi îţi influenţează negativ cariera. În hotărârea ta de astăzi în domeniul financiar se poate vedea experienţă şi maturitate.

FECIOARĂ  Utilizează orele de lumină pentru lucrurile importante. Ia deciziile care se impun încă de dimineaţă. Se întâmplă lucruri, de exemplu, o petrecere organizată de o alianţă de Ioni şi Ioane! Configuratiile şi aspectele planetare oferă posibilitatea rezolvării, sau înaintarea pe calea rezolvării, a unor vechi probleme. Călătoriile sunt sub un semn fast. Transformări în bine ale relaţiilor cu prietenii sau familia. Atenţie mărită la sfârşitul zilei când răbdarea iţi este pusă la încercare.

BALANŢĂ   O zi bună, din punct de vedere personal. Tot ce îţi propui, la nivel rezonabil, îţi iese cu mai mare uşurinţă. Nu uita să feliciţi pe prietenii care îşi sărbătoresc astăzi onomastica. Mare oboseală în acestă perioadă, cu toate că ai acelaşi program supraîncărcat  - sau tocmai de aceea – poate că este vorba şi de petrecerile organizate de Ioni şi Ioane, chiar şi distracţia oboseşte. O realizare notabilă în a doua jumătate a zilei, mai pe seară. Nu te lăsa copleşit de rutina zilnică, căuta să te distrezi şi să ai noi cunostiinte sau chiar prieteni.

SCORPION   Azi te ilustrezi printr-o grijă, protecţie, arătată familiei, copiilor, părinţilor, fraţilor şi/sau surorilor, rudelor în general. Mai sunt şi petreceri de Ion şi Ioane, aşa că ai o zi bună! O zi favorabilă, în special pentru activităţile de rutină, pentru că eşti prea obosit pentru performanţe. Toată ziua este plină de aspecte planetare bune, fiind o zi explicită, transparentă aşa că fii foarte atent la semnalele care apar pe piaţă. Stelele au un moment de bunăvoinţă. Comunică cu prietenii. Veşti bune şi programe de distracţie.

SĂGETĂTOR   Poţi face un bilanţ şi să vezi câţi bani îţi trebuie pentru onomasticile celor din jur. Vezi să nu te rătăceşti în labirintul birocratic, dacă ai ceva de făcut, de declarat la stat! Controleză anumite tendinţe extravagante, mai ales în domeniul cheltuielilor şi al promisiunilor gen „trec eu pe la tine”.  Aminteşte-ţi că nu ai timp. Schimbările bruşte de direcţie trebuie evitate, în viaţă, în afaceri, în dragoste ca şi pe şosea. Afacerile personale sunt foarte bine aspectate, mai ales pe seară.

CAPRICORN  Dacă este ziua ta de naştere şi te cheamă Ion, Ioana, sau variantele respective eşti de două ori norocos. Dacă nu, oricum, conjunctura te avantajează astăzi! Ziua de astăzi face să-ti crească energia, ceea ce se  traduce printr-un mare volum al activităţilor făcute cu entuziasm.  Încep să se profileze avantajele şi succesele eforturilor susţinute din ultima perioadă de timp. Nu este o zi in care să faci schimbari importante, esenţiale. Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil.

VĂRSĂTOR  Eşti neatent, probabil din cauza grijilor. Poate că te gândeşti că începi un an nou în haine vechi, că nimic nu s-a schimbat. Lasă totul şi distrează-te de micile petreceri de Sf. Ioan! Concentrează-te pe problemele tale personale. Mijlocul zilei este o perioadă activă, cu toţi, sau aproape toţi Vărsătorii(ele) puşi pe cheltuieli şi tratamente de întreţinere, cu orice preţ. S-ar pute să fie catarsisul de care ai nevoie în lumea asta oarecum anapoda. Am uitat să spun că dimineaţa poate că o să ai nevoie de puţin ajutor ca să găseşti ceva în propria casă!

PEŞTI  Nu eşti mulţumit de ceea ce se întâmplă cu tine, azi eşti încruntat ca marea majoritate a românilor, dar o veste te mai amuză puţin. Zâmbeşte şi fii parte din sărbătoarea veselă a Sf. Ioan! Astăzi, la serviciu, fii pragmatic şi nu contrazice şefii şi colegii seniori. Amintirile nu-ţi dau pace si nu este o idee rea sa le aşterni pe hartie, sau să deschizi un nou fişier, „Memories”. Pe seară o veste despre o excursie şi ceva petreceri. Nevoia ta permanentă de a fi în centrul atenţiei a făcut să oboseşti socializând şi participând la tot felul de distracţii pe perioada sărbătorilor şi chiar astăzi, de ziua Ionilor şi a Ioanelor. Oferă-ţi puţină relaxare!